21 грудня 2018 року на базі Дунаєвецького районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області відбувся семінар-навчання з операторами ринку, які займаються роздрібною торгівлею харчовими продуктами та громадським харчуванням.
Власників закладів громадського харчування та закладів роздрібної торгівлі було ознайомлено з Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», Порядком проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам . Проінформовано присутніх про спалахи кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь в Україні: протягом 2018 року на базі закладів громадського харчування було зареєстровано 28 групових захворювань, постраждало 530 осіб, з яких 115 дітей . Також було розглянуто гігієнічні вимоги до обігу харчових продуктів, дотримання санітарних вимог на об’єктах торгівлі та громадського харчування з метою профілактики спалахів харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій. За матеріалами наради-семінару підготовлено статтю на офіційний сайт «Ділові Дунаївці».
Дунаєвецьке районне управління ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області.