Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

За звітний період спеціалістами відділу проведено 1 планову виїзну перевірку характеристик водогрійних котлів, що працюють на рідкому та газоподібному паливі та 1 позапланову виїзну перевірку характеристик засобів вимірювальної техніки, відповідно Закону України "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції" та Закону України "Про загальну безпечність нехарчової продукції".

За результатами перевірок суб'єктам господарювання видано 3 Рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, з яких: 1 Рішення щодо усунення формальної невідповідності, 1 Рішення щодо тимчасової заборони надання продукції на ринку та 1 Рішення щодо приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами.

За результатами аналізу повідомлень суб'єктів господарювання про виконання ними Рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами, скасовано 6 Рішень.

За розповсюдження продукції, що не відповідає встановленим вимогам технічних регламентів до суб'єктів господарювання застосовані штрафні санкції в сумі 6,375 тис. грн., відповідно Закону України "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції".

Під час проведення перевірок застосовувалась відеофіксація.

Відділ захисту споживачів

За звітний період отримано 11 звернень громадян: 5 письмових і 6 усних. Окрім того, 14 споживачам надано усні консультації та роз’яснення щодо їх прав.

Проведено 2 планових та 3 позапланові перевірки, про що складено відповідні документи. Накладено адмінстягнення на суму 0,170 тис.грн.

Під час проведення перевірок застосовувалась відеофіксація.

Фітосанітарна безпека

Спеціалістами фітосанітарної безпеки за звітний період проведено фіто санітарний моніторинг на встановлення фітосанітарного стану  сільськогосподарських культур на площі 2020га.

Разом з тим, спеціалістами проводився збір та аналіз інформації:

  • про хід робіт із захисту рослин та забезпеченність засобами захисту рослин на осінній період 2018 року в господарствах області.

  • щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;     

  • щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур;

  • орієнтовний щотижневий медіа-план діяльності управління.

Видано документів дозвільного характеру:

  • фітосанітарних сертифікатів – 112 екз.

  • карантинних сертифікатів –19 екз.

Проведено інспектування та огляд:

  • транспортних засобів – 240 одиниць;

  • насіння зернових, бобових - 21 тонн;

  • зрізів квітів - 269 тис. шт;

  • зерна, зерно продуктів –476 тонн;

  • продуктів харчування – 1201 тонн;

  • технічних, олійних та інших матеріалів – 887 тонн;

  • лісоматеріалів  -  1935,8 м3;

  • пиломатеріалів  - 559,0 м3 ;

  • пакувальної тари  з деревини –  1690 одиниць;

  • свіжих овочів, фруктів – 261 тонн;

  • інших об’єктів регулювання - 66 тонн;

  • пакувальної тари з деревини -  3270 штук;

  • виробів з деревини -  21 штук

Проведено 1 плановий захід  державного контролю, виявлено 1 порушення законодавства у сфері захисту рослин, складено 1 припис щодо усунення порушень.

Під час проведення перевірок застосовувалась відеофіксація.

Відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

Здійснювався моніторинг підготовки та реалізації насіння підприємствами занесеними до Державного реєстру суб'єктів насінництва та розсадництва на 2018 рік, які здійснюють виробничу діяльність на території області.

Проведено роз’яснювальну роботу щодо обігу насіння та садивного матеріалу за наявності сертифікатів про сортову та посівну якість, підтверджень на ввезення насіння для селекційних, дослідних робіт та експонування, запобігання обігу контрафакту, з розповсюдженням «Методичних рекомендацій придбання насіння сільськогосподарських культур», з 6 суб’єктами господарювання.

На сайті ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області розміщено інформаційний матеріал «Підготовка насіння ярих культур під урожай 2019 року».

Здійснювалась підготовка річного звіту відділу про проведену роботу в сфері насінництва та розсадництва за 2018р.

Проведено нараду по підсумкам роботи за 2018 рік та завданнях на 2019 рік відділу контролю в сфері насінництва та розсадництва Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області.

Надавались рекомендації агроформуванням по питаннях очистки та доведення до посівних кондицій насіння ярих культур, подальшої його сертифікації та зберігання.

Відділ безпечності харчових продуктів

Протягом тижня спеціалістами лабораторій ВСЕ на ринках в районах та містах області було проведено ветеринарно – санітарну експертизу туш ВРХ – 237 та свиней - 1370, інших видів тварин – 877, 2674 зразків молочних продуктів,  2626 зразків рослинної продукції, інших видів продукції – 3619 . За результатами ВСЕ не допущено до реалізації 278 кг м’яса та субпродуктів по причині виявлення ехінококозу, метастронгільозу та стороннього запаху, 45 кг молочної продукції з причин механічного забруднення та фальсифікації, 305 кг рослинної продукції.

За порушення ветеринарно-санітарного законодавства на ринках завідуючими ЛВСЕ було притягнуто до адміністративної відповідальності 5 осіб.

Відділ організації протиепізоотичної роботи

Працівниками відділу опрацьовано 2 запити щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин і птиці по території Хмельницької області.

Лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка, туберкульоз. Всього за тиждень  щеплено проти:

- сказу – 15832 голови,

- сибірки - 14615 голів,

- досліджено на туберкульоз – 8697 голів;

- досліджено на лейкоз – 1452 голови.

Протягом тижня в ході роз’яснювальної роботи з профілактики АЧС  проведено 973 бесіди, роздано 597 інформаційних матеріали, розклеєно 181 листівку.

Ветеринарними фахівцями у складі 24 мобільних ветеринарно-поліцейських груп з початку року перевірено 3386 одиниць автотранспорту, за виявлені порушення 668 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, в т.ч. 27 за порушення при перевезенні риби.

Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства

За звітний період фахівцями управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонних, районних та міського управлінь проводиться робота з розгляду документів та з підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, розгляд та узгодження інструкцій на роботу с радіоактивними речовинами та іншими джерелами іонізуючого випромінювання. Розгляд документів і оформлення «Санітарного паспорту» на право експлуатації рентгенівського кабінету, «Санітарного паспорту» на право роботи з джерелами іонізуючого випромінювання (ДІВ).«Санітарного паспорту» на право одержання, зберігання і відвантаження пестицидів і мінеральних добрив

Проводилась робота по узгодженню списків працюючих на підконтрольних об’єктах для проходження періодичного медичного огляду згідно наказу МОЗ України №280 від 23.07.2002р; розгляд перспективних меню, режимів роботи загальноосвітніх навчальних закладів та дитячих навчальних закладів.

Проведено 11 планових обстежень об’єктів з використанням лабораторних та інструментальних методів досліджень, 30 позапланових та 149 комісійних обстежень. З них: 4 об’єкти централізованого водопостачання, 22 дитячих навчальних закладів, 9 загальноосвітніх навчальних закладів, 2 об’єкти торгівлі, 2 ресторанного господарства, 2 на медичну практику, 129 криниць громадського користування. У 49,4% обстежених об’єктів виявлені порушення санітарних норм і правил. Керівникам і відповідальним особам надані пропозиції по усуненню виявлених недоліків.

Взято участь в 2 засіданнях архітектурно-містобудівної ради при відділі містобудування та архітектури облдержадміністрації по розгляду генеральних планів Сковородківської сільської ради Старокостянтигівського району: с.с. Сковородки; Весела; Круглики. Масівецької сільської ради Хмельницького району: с. Масівці. Дунаєвецької міської ради Дунаєвецького району: с. Іванківці.  Населених пунктів Крупецької ОТГ, Славутського району:- с.с. Крупець; Стригани; Полянь; Комарівка, Колом'є. Меджибізької ОТГ Летичівського району: с. Лисогірка

Проведено: семінар з керівниками ЗОШ (Головчинці, Шрубків, Лисогірка) та ДНЗ «Дзвіночок» с.Ярославка,  ДНЗ «Барвінок» с. Лисогірка на тему: «Дотримання температурного режиму в дитячих навчальних закладах».

сайт зроблено в adgrafics