Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

За звітний період спеціалістами відділу проведено 1 планову виїзну перевірку характеристик продукції, а саме: характеристик телефонних апаратів, включаючи телефонні апарати для стільникових мереж зв'язку або інших бездротових мереж зв'язку, що містять передавачі або передавачі та приймачі; характеристик електричного та електронного обладнання: комп'ютерної техніки, відповідно Закону України "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції" та Закону України "Про загальну безпечність нехарчової продукції".

За результатами перевірок суб'єктам господарювання видано 4 Рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, з яких: 2 Рішення щодо усунення формальної невідповідності, 1 Рішення щодо тимчасової заборони надання продукції на ринку та 2 Рішення щодо приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами.

За результатами аналізу повідомлень суб'єктів господарювання про виконання ними Рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами, скасовано 6 Рішень.

За введення в обіг продукції, що не відповідає встановленим вимогам Технічних регламентів до суб'єкта господарювання застосовані штрафні санкції в сумі 8,5 тис.грн., відповідно Закону України "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції".

Відповідно Закону України "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції" проводиться поточна робота по 12 позапланових заходах по ланцюгу постачання щодо походження продукції на ринок України.

Здійснюється підготовка проекту Плану діяльності з ринкового нагляду на І квартал 2019 року, відповідно Секторального планe державного ринкового нагляду на 2019 рік.

На сайті ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області висвітлена стаття на тему: "Безпечні іграшки для ялинки".

Під час проведення перевірок застосовувалась відеофіксація.

Відділ захисту споживачів

За звітний період отримано 8 звернень громадян: 3 письмових і 5 усних. Окрім того, 18 споживачам надано усні консультації та роз’яснення щодо їх прав.

Проведено 1 планову та 3 позапланових перевірки, про що складено відповідні документи

Під час проведення перевірок застосовувалась відеофіксація.

Фітосанітарна безпека

Спеціалістами фітосанітарної безпеки за звітний період проведено фіто санітарний моніторинг на встановлення фітосанітарного стану  сільськогосподарських культур на площі 2445га.

Разом з тим, спеціалістами проводився збір та аналіз інформації:

  • про хід робіт із захисту рослин та забезпеченність засобами захисту рослин на осінній період 2018 року в господарствах області.

  • проведений захист посівів від шкідливих організмів на площі  10,7 тис.га.

  • щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;     

  • щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур;

  • орієнтовний щотижневий медіа-план діяльності управління;

Видано документів дозвільного характеру:

  • фітосанітарних сертифікатів – 175 екз.

  • карантинних сертифікатів – 53 екз.

Проведено інспектування та огляд:

  • транспортних засобів – 350 одиниць;

  • зрізів квітів - 227 тис. шт;

  • зерна,зерно продуктів –543 тонн;

  • продуктів харчування – 2038 тонн;

  • технічних, олійних та інших матеріалів – 960 тонн;

  • лісоматеріалів  -  2917,2 м3;

  • пиломатеріалів  - 212 м3 ;

  • пакувальної тари  з деревини –  1690 одиниць;

  • свіжих овочів, фруктів – 356 тонн;

  • інших об’єктів регулювання - 171 тонн.

Проведено 5 планових заходів державного контролю, виявлено 2 порушення законодавства у сфері захисту рослин, складено 2 приписи щодо усунення порушень. Також проведено позаплановий захід державного нагляду контролю.

Під час проведення перевірок застосовувалась відеофіксація.

Відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

Здійснювався моніторинг підготовки та реалізації насіння підприємствами занесеними до Державного реєстру суб'єктів насінництва та розсадництва на 2018 рік, які здійснюють виробничу діяльність на території області.

Взято участь в науково – практичних навчаннях керівників і спеціалістів сільськогосподарських господарств та галузевих організацій. На навчаннях викладено доповідь на тему «Порядок введення в обіг насіння і садивного матеріалу. Запобігання обігу контрафактного насіння». Проведено спільне засідання щодо обігу насіння та садивного матеріалу тільки за наявності сертифікатів на сортову та посівну якість, підтверджень на ввезення насіння для селекційних, дослідних робіт та експонування, запобігання обігу контрафакту. Інформацію про навчання розміщено на сайті Головного управління.

До Всеукраїнського тижня права проводилось роз’яснювальна робота з питань надання первинної допомоги з питань реалізації і захисту прав людини в сфері насінництва та розсадництва та робота щодо порядку обігу насіння та садивного матеріалу.

Надавались рекомендації агроформуванням з питань очистки насіння ярих культур, доведення до посівних показників для подальшої його сертифікації.

Надавалась допомога суб’єктам насінництва. Зокрема, з питань введення в дію на насіннєвому заводі лабораторії з визначення посівних якостей насіння, забезпечення її обладнанням, приладами, реактивами.

Виконувались інші доручень керівництва (підготовка відповідей на доручення ДПСС України, тощо).

Відділ безпечності харчових продуктів

Протягом тижня спеціалістами лабораторій ВСЕ на ринках в районах та містах області було проведено ветеринарно – санітарну експертизу туш ВРХ – 227 та свиней - 1360, інших видів тварин – 867, 2664 зразків молочних продуктів,  2616 зразків рослинної продукції, інших видів продукції – 3609 . За результатами ВСЕ не допущено до реалізації 268 кг м’яса та субпродуктів по причині виявлення ехінококозу, метастронгільозу та стороннього запаху, 45 кг молочної продукції з причин механічного забруднення та фальсифікації, 295 кг рослинної продукції.

За порушення ветеринарно-санітарного законодавства на ринках завідуючими ЛВСЕ було притягнуто до адміністративної відповідальності 8 осіб.

За звітний період проводилися заходи державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів, з них:

  • 5 планових, 6 позапланових перевірок, 6 комісійних обстежень. За результатами проведених заходів суб’єктам господарювання вручено приписи про усунення виявлених порушень. Винуватців притягнуто до адміністративної відповідальності.

В рамках державного контролю проводились перевірки закладів торгівлі, закладів громадського харчування з відборами харчових продуктів, які досліджувалися на показники безпеки

За тиждень ідентифіковано та зареєстровано в Єдиному державному реєстрі тварин:

  • 399 гол ВРХ;

  • 10 гол ДРХ

  • 1524 гол. свиней, які утримуються в господарствах фізичних осіб.

Відділ організації протиепізоотичної роботи

Працівниками відділу опрацьовано 3 запити щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин і птиці по території Хмельницької області.

Лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка, туберкульоз. Всього за тиждень  щеплено проти:

- сказу – 5958 голів,

- сибірки - 3156 голів,

- досліджено на туберкульоз – 1909 голів;

- досліджено на лейкоз – 5759 голів.

Протягом тижня в ході роз’яснювальної роботи з профілактики АЧС  проведено 3 сходи села, 885 бесід, роздано 394 інформаційних матеріали, розклеєно 68 листівок, надруковано 1 статтю в пресі.

Отримано деззасоби за рахунок коштів державного бюджету. Вживаються заходи щодо підготовки документації для отримання і розподілу вакцини проти класичної чуми свиней.

Ветеринарними фахівцями у складі 24 мобільних ветеринарно-поліцейських груп з початку року перевірено 3348 одиниць автотранспорту, за виявлені порушення 662 особи притягнуто до адміністративної відповідальності, в т.ч. 27 за порушення при перевезенні риби.

Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства

За звітний період фахівцями управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонних, районних та міського управлінь проводиться робота з розгляду документів та з підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, розгляд та узгодження інструкцій на роботу с радіоактивними речовинами та іншими джерелами іонізуючого випромінювання. Розгляд документів і оформлення «Санітарного паспорту» на право експлуатації рентгенівського кабінету,  «Санітарного паспорту»  на право роботи з джерелами іонізуючого випромінювання (ДІВ).

Проводилась робота по узгодженню списків працюючих на підконтрольних об’єктах для проходження періодичного медичного огляду згідно наказу МОЗ України №280 від 23.07.2002р; розгляд  перспективних меню, режимів роботи загальноосвітніх навчальних закладів та дитячих навчальних закладів.

Проведено: 10 планових обстежень об’єктів з використанням лабораторних та інструментальних методів досліджень, 7 позапланових та 186 комісійних обстежень.  З них: 8 об’єктів централізованого водопостачання, 18 дитячих навчальних закладів, 10 загальноосвітніх навчальних закладів, 13 об’єкти торгівлі, 1 на медичну практику, 145 криниць громадського користування. У 49,6% обстежених об’єктів виявлені порушення санітарних норм і правил. Керівникам і відповідальним особам надані пропозиції по усуненню виявлених недоліків.

Взято участь в засідання архітектурно-містобудівної ради  при відділі містобудування та архітектури облдержадміністрації з розгляду детального плану територій в межах вул. Попова, вул. Миру, скверу “Центральний” та парку ім. І. Федорова в м. Старокостянтинів.

Проведено семінар-навчання з працівниками Славутського УВКГщодо виконання вимог ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною»

сайт зроблено в adgrafics