Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

newyer

У  пошуках дешевих ялинкових іграшок споживачі зовсім не звертають уваги на їхню якість, а тим паче сертифікати. Переполох на базарах, ажіотаж у торгових центрах – усі поспішають вбрати своїх зелених красунь за найсвіжішим віянням моди. Прикраси та декор можуть стати не лише радістю, але і певною загрозою для здоров’я. Як правильно обрати ялинкові прикраси, аби вони вам не нашкодили?

Якість матеріалу

Сьогодні існує величезна кількість можливостей безпечно та оригінально прикрасити новорічну ялинку. Прилавки різдвяних ярмарків ломляться від різноманіття авторських іграшок. Декоратори радять взяти до уваги нові тренди та прикрасити ялинку іграшками із тканин та синтепону, розписного дерева, бісеру та ниток:

  1. Обираючи пластмасові кульки, потріть їх серветкою. Якщо фарба не лишається на ній, значить прикраса безпечна.

  2. Скляні кульки так само не повинні лишати по собі фарби. До того ж залізний ковпачок, який дуже легко знімається з кульки, може поранити. Дуже часто під таким ковпачком ховаються гострі надщерблення кульки, що також загрожують необережним користувачам.

Найнебезпечнішими є ялинкові іграшки з дешевого пластику. Разом із ними в оселю потрапляє величезна кількість  токсичних речовин — ртуть, миш’як, формальдегід і мідь. Якщо у складі є важкий метал свинець – отруєння забезпечене (якщо у домочадців почалася алергія або сильний кашель — зверніть увагу на найяскравіші іграшки, причина може бути саме у них).

Ялинка

Уважно поставтесь  і до вибору штучної ялинки, якщо не хочете придбати живу.  Обираючи новорічну ялинку, слід звернути увагу на її показники безпеки. Зважаючи на екологічно дружню політику, люди все частіше купують штучні ялинки. Проте вони є абсолютно різні за якістю, на якій не слід економити. Це той самий випадок, коли ціна має значення. Дорога ялинка із сертифікатом пожежної безпеки убереже вашу домівку, а головне – життя її мешканців. Безпечна штучна ялинка покрита спеціальною речовиною, яка не дасть ялинці загорітися. Дерево може бути виготовлене з низькопробного пластику, а ще на гілках може збиратися багато пилу — ідеальне середовище для розмноження пилових кліщів, які викликають алергію.

Як обрати ялинкову гірлянду

  1. Зверніть увагу, щоб дріт гірлянди був товстий, інакше вона легко порветься, а оголений дріт – страшна небезпека.

  2. Спитайте у продавця, яке підключення у гірлянди: послідовне чи паралельне. Краще обирати паралельне. Так, якщо згорить одна лампочка, решта все одно світитиме. Тоді як при послідовному ламається уся гірлянда одразу.

  3. Гірлянди з дощиком (наприклад, у формі зірки) складають небезпеку, адже несправність однієї лампочки, запалить легкозаймистий дощик. 

Як обрати дощик на ялинку

  1. Знову проведіть експеримент із серветкою. Необхідно, щоб фарба з дощику не злізала.

  2. Якісний дощик повинен легко рватися. В іншому випадку дитина може обмотати дощик на палець, вухо, шию, а той, у свою чергу, подряпає шкіру.

Практичні поради

  • купуйте якісні новорічні іграшки. Дешеві речі апріорі не можуть бути якісними

  • віддавайте поради вітчизняним виробникам, із маркуванням державного стандарту.

  • понюхайте вироби, які купуєте. Якщо виріб відчутно віддає хімією або з них буквально на очах обсипаються блискітки – це точно не варто нести в дім.

  • аби точно не сумніватися у якості прикрас – виготовляйте деякий декор власноруч, адже зараз у магазинах є увесь необхідний реквізит.

сайт зроблено в adgrafics