Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

   Хмельницька міська державна лікарня ветеринарної медицини вкотре наголошує хмельничанам про небезпеку сказу.
   Сказ – це надзвичайно небезпечна інфекційна хвороба людей та теплокровних тварин (хворіють всі види домашніх, сільськогосподарських диких тварин), яка супроводжується важким ураженням центральної нервової системи і завжди закінчується смертю.

   30.11.2018 р. у дворогосподарстві по вул. Дальній, 179, що на території дачного масиву «Будівельник», (поблизу мікрорайону «Книжківці») було встановлено захворювання бродячого кота на сказ. 29.11.2018 р. власник вищезазначеного дачного будинку вигулював 2-х своїх власних собак. На територію даного дворогосподарства забіг невідомий кіт на якого накинулися собаки. В процесі сутички собак із котом власник собак намагався забрати кота, в результаті чого кіт наніс йому покус в ділянку вказівного пальця правої верхньої кінцівки та через 30 хв. загинув.
   Після звернення потерпівшого до Хмельницької міської державної лікарні ветеринарної медицини труп даного кота було направлено до ХРДЛ ДПСС з метою проведення вірусологічного дослідження на сказ.
За результатами лабораторних досліджень в мазках-відбитках з головного мозку в РІФ виявлено світіння антигену вірусу сказу, у кота встановлено захворювання на сказ.
   На даний час потерпівший від покусу кота громадянин отримує курс антирабічної допомоги в міській клінічній лікарні.
   У зв'язку з встановленням захворювання кота на сказ 30.11.2018 р. скликане позачергове засідання ДНПК при ХМР та Рішенням № 7 від 30.11.2018 р. оголошено територію дачного масиву «Будівельник» неблагополучним пунктом щодо захворювання на сказ і введено карантинні обмеження. Затверджено заходи по ліквідації даного захворювання.
   В карантинній зоні на даний час спеціалістами ХМДЛВМ проводиться комплекс заходів згідно інструкції «Про заходи щодо боротьби зі сказом тварин».
Для власників тварин в чергове повідомляємо, що щеплення – єдиний захист від сказу. Тому необхідно щорічно проводити профілактичні щеплення проти сказу домашнім собакам та котам.
   Також інформуємо, що щеплення домашніх тварин проти сказу проводяться за адресою: вул. Чорновола, 176/1, Хмельницька міська державна лікарня ветеринарної медицини. Телефон для довідок: 64-50-23, 64-50-18.

сайт зроблено в adgrafics