Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

За звітний період спеціалістами відділу проведено 2 планові виїзні перевірки характеристик продукції, у тому числі відбір зразків продукції та їх експертиза (випробування), а саме: характеристик мийних засобів для прання або чищення, які містять поверхнево-активні речовини, відповідно Закону України "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції" та Закону України "Про загальну безпечність нехарчової продукції".

За результатами перевірок суб'єктам господарювання видано 10 Рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, з яких: 4 Рішення щодо усунення формальної невідповідності та 6 Рішень щодо тимчасової заборони надання продукції на ринку.

За результатами аналізу повідомлень суб'єктів господарювання про виконання ними Рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами, скасовано 6 Рішень.

За розповсюдження продукції, що не відповідає встановленим вимогам Технічних регламентів до суб'єктів господарювання застосовані штрафні санкції в сумі 2,250 тис грн, відповідно Закону України "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції".

Відповідно Закону України "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції" проводиться поточна робота по 12 позапланових заходах по ланцюгу постачання щодо походження продукції на ринок України.

Здійснюється підготовка проекту Плану діяльності з ринкового нагляду на І квартал 2019 року, відповідно Секторального плану державного ринкового нагляду на 2019 рік.

Під час проведення перевірок застосовувалась відеофіксація.

Відділ захисту споживачів

За звітний період отримано 17 звернень громадян: 8 письмових і 9 усних. Окрім того, 23 споживачам надано усні консультації та роз’яснення щодо їх прав.

Проведено 5 позапланових перевірок, про що складено відповідні документи

До адмінвідповідальності притягнуто 2 особи з накладенням штрафу на суму 0,170 тис.грн. Застосовано економічні стягнення на суму 1,182 тис.грн.

Під час проведення перевірок застосовувалась відеофіксація.

Фітосанітарна безпека

За звітний період проведено фіто санітарний моніторинг на встановлення фітосанітарного стану  сільськогосподарських культур на площі 3464га.

Разом з тим, спеціалістами проводився збір та аналіз інформації:

  • про хід робіт із захисту рослин та забезпеченність засобами захисту рослин на осінній період 2018 року в господарствах області.

  • Проведений захист посівів від шкідливих організмів на площі  4.5 тис.га.

  • щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;     

  • щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур;

  • орієнтовний щотижневий медіа-план діяльності управління;

Видано документів дозвільного характеру:

  • фітосанітарних сертифікатів – 208 екз.

  • карантинних сертифікатів – 53 екз.

Проведено інспектування та огляд:

  • транспортних засобів – 414 одиниць;

  • обстежено місць зберігання та переробки – 5 шт;

  • зрізів квітів - 243 тис.шт.

  • насіння зернових,бобових,технічних- 3699 тонн;

  • зерна,зерно продуктів –423 тонн;

  • продуктів харчування - 634тонн;

  • технічних, олійних та інших матеріалів – 3044тонн;

  • лісоматеріалів  - 3487.9 м3;

  • пиломатеріалів  - 276.9;

  • пакувальної тари  з деревини –  1125 одиниць;

  • свіжих овочів, фруктів – 266 тонн;

  • виробів з деревини – 22 тонн;

  • інших об’єктів регулювання - 143 тонн.

Проведено 4 планових заходи державного контролю, виявлено 4 порушення законодавства у сфері захисту рослин, складено 4 приписи щодо усунення порушень.

Під час проведення перевірок застосовувалась відеофіксація.

Відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

Продовжено моніторинг підготовки та реалізації насіння підприємствами занесеними до Державного реєстру суб'єктів насінництва та розсадництва на 2018 рік, які здійснюють виробничу діяльність на території області. Підготовлено аналіз роботи відділу за 11 місяців 2018 року.

Надавались рекомендації агроформуванням з питання очистки насіння ярих культур, доведення до посівних показників для подальшої його сертифікації.

Надавалась допомога суб’єктам насінництва. Зокрема, з питань введення в дію на насіннєвому заводі лабораторії з визначення посівних якостей насіння, забезпечення її обладнанням, приладами, реактивами

Відділ безпечності харчових продуктів

За звітний період спеціалістами лабораторій ВСЕ на ринках в районах та містах області було проведено ветеринарно – санітарну експертизу: туш ВРХ – 274 та свиней - 1225, інших видів тварин – 1100, 2100 зразків молочних продуктів,  1190 зразків рослинної продукції, інших видів продукції – 2037 . За результатами ВСЕ не допущено до реалізації 202 кг м’яса та субпродуктів по причині виявлення ехінококозу, метастронгільозу та стороннього запаху, 25 кг молочної продукції з причин механічного забруднення та фальсифікації, 60 кг рослинної продукції.

За порушення ветеринарно-санітарного законодавства на ринках завідуючими ЛВСЕ було притягнуто до адміністративної відповідальності 5 осіб.

Проведено 17 заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів, з них: 7 планових, 10 позапланових. За результатами проведених перевірок суб’єктам господарювання вручено приписи про усунення виявлених порушень. Крім того проводилися перевірки роботи офіційних лікарів на підконтрольних об’єктах.

В рамках державного контролю проводились перевірки закладів торгівлі, закладів громадського харчування з відборами харчових продуктів, які досліджувалися на показники безпеки

За тиждень ідентифіковано та зареєстровано в Єдиному державному реєстрі тварин:

  • 317 гол ВРХ;

  • 10 гол ДРХ

  • 1212 гол. свиней, які утримуються в господарствах фізичних осіб.  

Відділ організації протиепізоотичної роботи

Працівниками відділу опрацьовано 3 запити щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин і птиці по території Хмельницької області.

Лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка, туберкульоз. Всього за тиждень  щеплено проти:

- сказу – 8028 голів,

- сибірки - 4550 голів,

- досліджено на туберкульоз – 4492 голови;

- досліджено на лейкоз – 1368 голів.

Протягом тижня в ході роз’яснювальної роботи з профілактики АЧС  проведено 2 сходи села, 1274 бесіди, роздано 740 інформаційних матеріалів, розклеєно 355листівок, надруковано 1 статтю в пресі.

Взято участь в міжнародному семінарі «Транскордонні захворювання тварин» м. Київ.

Ветеринарними фахівцями у складі 24 мобільних ветеринарно-поліцейських груп з початку року перевірено 3277 одиниць автотранспорту, за виявлені порушення 652 особи притягнуто до адміністративної відповідальності, в т.ч. 25 за порушення при перевезенні риби.

Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства

За звітний період фахівцями управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонних, районних та міського управлінь проводиться робота з розгляду документів та з підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, розгляд та узгодження інструкцій на роботу с радіоактивними речовинами та іншими джерелами іонізуючого випромінювання. Розгляд документів і оформлення «Санітарного паспорту» на право експлуатації рентгенівського кабінету. Проводилась робота по узгодженню списків працюючих на підконтрольних об’єктах для проходження періодичного медичного огляду згідно наказу МОЗ України №280 від 23.07.2002р;

Проведено 74 заходи державного контролю за санітарним законодавством: 8 планових, 21 позапланову перевірок, 45 комісійних обстежень об’єктів, з них: 23 дитячих  навчальних закладів, 10 загальноосвітніх навчальних закладів, 2 об’єкти торгівлі, 3 на медичну практику, 27 криниць громадського користування. У 71,6% обстежених об’єктів виявлені порушення санітарних норм і правил. Керівникам і відповідальним особам надані пропозиції по усуненню виявлених недоліків.

        Підготовлено 2 статті в пресу.

    Взято участь:

в засідання архітектурно-містобудівної ради  при відділі містобудування та архітектури облдержадміністрації по  розгляду генеральних планів с.с. Маниківці, Мушкутинці Дунаєвецького району; с.с. Ялинівка, Сахни, Прилужне Летичіського району.

Проведено: одноденне семінарське заняття з персоналом ДНЗ «Сонечко» с. Цикова, Чемеровецького району,   на тему: «Дотримання санітарно-гігієнічних норм та правил при організації харчування в дошкільних навчальних закладах».             

сайт зроблено в adgrafics