В рамках проекту міжнародної технічної допомоги «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» державні інспектори Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області разом з інспекторами Вінницької та Житомирської областей прийняли участь у навчанні на тему: «Категоризація потужностей за ступенем ризику – практичні аспекти оцінки потужностей». Навчання пройшло в м. Вінниця.
Даний захід проводили Міна Барова – ключовий експерт проекту та Юрій Оглашений- старший експерт з НАССР та простежуваності.
Лектори розповіли про практичні аспекти категоризації потужностей на основі оцінки ризику:
- оцінювання виконання гігієнічних вимог;
- мікробіологічні критерії;
-програми-передумови та НАССР.
Крім того, експерти ознайомили учасників навчання з постановою Кабінету Міністрів України від 31.10.2018 р. №896 «Деякі питання здійснення планових заходів державного контролю Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів».
В практичній частині семінару, здійснено навчальне інспектування закладу харчування, де і було опрацьовано практичну частину оцінювання потужності.
На завершення семінару обговорено питання передумов офіційного відбору та дослідження зразків, результати оцінювання потужності, методи проведення інспектування з заповненням акту стосовно додержання операторами ринку гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами.