Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

За звітний період спеціалістами відділу проведено 2 планові виїзні перевірки характеристик продукції, у тому числі відбір зразків продукції та їх експертиза (випробування), а саме: характеристик проводів ізольованих (включаючи емальовані чи анодовані), кабелів (включаючи коаксальні) та інших ізольованих електричних провідників та електричних ламп розжарення, в тому числі галогенових та освітлювальної апаратури; характеристик машин електромеханічних побутових з умонтованим електродвигуном, інструментів ручних пневматичних, гідравлічних або з умонтованим електричним або неелектричним двигуном (дрилі, пили, газонокосарки та інша техніка для побутового використання), відповідно до Закону України "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції" та Закону України "Про загальну безпечність нехарчової продукції".

За результатами перевірок суб'єктам господарювання видано 9 Рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, з яких: 3 Рішення щодо усунення формальної невідповідності та 6 Рішень щодо тимчасової заборони надання продукції на ринку.

За результатами аналізу повідомлень суб'єктів господарювання про виконання ними Рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами, скасовано 2 Рішення.

Проводиться поточна робота по позапланових заходах по ланцюгу постачання.

Під час проведення перевірок застосовувалась відеофіксація.

Відділ захисту споживачів

За звітний період отримано 15 звернень громадян: 6 письмових і 9 усних. Окрім того, 21 споживачу надано усні консультації та роз’яснення щодо їх прав.

Проведено 2 планових і 2 позапланових перевірки, про що складено відповідні документи

До адмінвідповідальності притягнуто 1 особу з накладенням штрафу на суму 0,170 тис.грн. Застосовано економічні стягнення на суму 0,832 тис.грн.

Під час проведення перевірок застосовувалась відеофіксація.

Фітосанітарна безпека

Спеціалістами фітосанітарної безпеки за звітний період проведено фіто санітарний моніторинг на встановлення фітосанітарного стану  сільськогосподарських культур на площі 5480 га.

Разом з тим, спеціалістами проводився збір та аналіз інформації:

  • про хід робіт із захисту рослин та забезпеченність засобами захисту рослин на осінній період 2018 року в господарствах області.

  • Проведений захист посівів від шкідливих організмів на площі  11,1 тис.га.

  • щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;     

  • щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур;

  • орієнтовний щотижневий медіа-план діяльності управління;

Видано документів дозвільного характеру:

  • фітосанітарних сертифікатів – 308 екз.

  • карантинних сертифікатів – 53 екз.

Проведено інспектування та огляд:

  • транспортних засобів – 446 одиниць;

  • зрізів квітів - 354 тис.шт.

  • насіння зернових,бобових,технічних- 3510 тонн;

  • зерна,зерно продуктів –3212 тонн;

               - продуктів харчування - 1539тонн;

  • технічних, олійних та інших матеріалів – 4375тонн;

  • лісоматеріалів  - 2903,7 м3;

  • пиломатеріалів  - 298,5;

  • пакувальної тари  з деревини –  4563 одиниць;

  • свіжих овочів, фруктів – 90 тонн;

  • виробів з деревини – 65 тонн;

  • інших об’єктів регулювання - 308 тонн.

Проведено 2 планових заходів державного контролю, виявлено 2 порушення законодавства у сфері захисту рослин, складено 2 приписи щодо усунення порушень. Проведено 1 позаплановий захід державного нагляду      (контролю) щодо виконання припису та оформлено протокол про адміністративне правопорушення.

Відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

Проведено моніторинг та на основі отриманої інформації до Державної служби Україна з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів підготовлено та подано звіт щодо обсягів реалізації насіння господарствами, занесеними до Державного реєстру суб'єктів насінництва та розсадництва на 2018 рік, що здійснюють свою виробничу діяльність на території

На сайт Головного управління розміщено рекомендаційний матеріал «Овочеві, баштанні, кормові і пряно-ароматичні культури. Документація на насіння»

Проведено роз’яснювальну роботу з 6 суб’єктами господарювання щодо обігу насіння та садивного матеріалу за наявності сертифікатів про сортову та посівну якість, підтверджень на ввезення насіння для селекційних, дослідних робіт та експонування, запобігання обігу контрафакту, з розповсюдженням «Методичних рекомендацій придбання насіння сільськогосподарських культур».

Суб’єктам господарювання  надавались консультації з питань очистки, доведення до посівних кондицій і зберігання насіння ярих культур, а також порядку компенсації вартості насіння для фермерських господарств (документи на якість насіння, визначені ДСТУ 4138-2002 «Насіння сільськогосподарських культур»).

Надавалась інформаційна допомога агроформуванням щодо додержання технологічних та методичних вимог насінництва, догляду за насінницькими ділянками озимих культур.

Відділ безпечності харчових продуктів

Протягом тижня спеціалістами лабораторій ВСЕ на ринках в районах та містах області було проведено ветеринарно – санітарну експертизу туш ВРХ – 348 та свиней - 1058, інших видів тварин – 536, 1500 зразків молочних продуктів,  1906 зразків рослинної продукції, інших видів продукції – 3020 . За результатами ВСЕ не допущено до реалізації 240 кг м’яса та субпродуктів по причині виявлення ехінококозу, метастронгільозу та стороннього запаху, 25 кг молочної продукції з причин механічного забруднення та фальсифікації, 200 кг рослинної продукції.

За порушення ветеринарно-санітарного законодавства на ринках завідуючими ЛВСЕ було притягнуто до адміністративної відповідальності 5 осіб.

За звітний період проводилися заходи державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів, з них:

  • 4 планових, 9 позапланових перевірок. За результатами проведених заходів суб’єктам господарювання вручено приписи про усунення виявлених порушень. Крім того проводилися перевірки роботи офіційних лікарів на підконтрольних об’єктах.

В рамках державного контролю проводились перевірки закладів торгівлі, закладів громадського харчування з відборами харчових продуктів, які досліджувалися на показники безпеки

За тиждень ідентифіковано та зареєстровано в Єдиному державному реєстрі тварин:

  • 521 гол ВРХ;

  • 30 гол ДРХ

  • 736 гол. свиней, які утримуються в господарствах фізичних осіб.  

Відділ організації протиепізоотичної роботи

Працівниками відділу опрацьовано 3 запити щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин і птиці по території Хмельницької області.

Лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка, туберкульоз. Всього за тиждень  щеплено проти:

- сказу – 2889 голів,

- сибірки - 6870 голів,

- досліджено на туберкульоз – 1005 голів;

- досліджено на лейкоз – 2995 голів.

Протягом тижня в ході роз’яснювальної роботи з профілактики АЧС  проведено 2 сходи села, 1266 бесід, роздано 740 інформаційних матеріалів, розклеєно 328 листівок, надруковано 2 статті в пресі.

На сайті відділу розміщено матеріали інформаційного характеру щодо створення притулку для бродячих тварин.

Ведеться збір інформації та аналіз щодо контролю якості проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин.

Проведено формування та уточнення планів протиепізоотичної роботи на 2019 рік, розрахунок потреб засобів, обладнання, матеріалів для роботи в напрямку профілактики інфекційних хвороб у 2019 році.

Отримано деззасоби за рахунок коштів державного бюджету. Проводиться підготовка для подальшого отримання партій деззасобів, біопрепаратів.

Ветеринарними фахівцями у складі 24 мобільних ветеринарно-поліцейських груп з початку року перевірено 3198 одиницю автотранспорту, за виявлені порушення 639 особу притягнуто до адміністративної відповідальності, в т.ч. 25 за порушення при перевезенні риби.   

Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства

За звітний період фахівцями управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонних, районних та міського управлінь проводиться робота з розгляду документів та з підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, розгляд та узгодження інструкцій на роботу с радіоактивними речовинами та іншими джерелами іонізуючого випромінювання. Розгляд документів і оформлення «Санітарного паспорту» на право експлуатації рентгенівського кабінету та «Санітарного паспорту»  на право роботи з джерелами іонізуючого випромінювання. Проводилась робота по узгодженню списків працюючих на підконтрольних об’єктах для проходження періодичного медичного огляду згідно наказу МОЗ України №280 від 23.07.2002р;

Проведено: 6 планових, 14 позапланових 53 комісійних обстеження об’єктів. З них: 17 дитячих  навчальних закладів, 9 загальноосвітніх навчальних закладів, 4 об’єктів торгівлі, 1 - ресторанного господарства, 2 на медичну практику, 30 криниць громадського користування. У 52,3%  обстежених об’єктів виявлені порушення санітарних норм і правил. Керівникам і відповідальним особам надані пропозиції по усуненню виявлених недоліків.

        Підготовлено 2 статті в пресу.

сайт зроблено в adgrafics