Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

gryp

За даними ДУ Хмельницького обласного лабораторного центру МОЗ України захворюваність на грип та ГРІ в області залишається на неепідемічному рівні: показник захворюваності на 100 тис. населення нижче порогового рівня, на 3,5% (47 тиждень: 19.11.18.- 25.11.18.).

Найнижчий показник захворюваності відмічається у Старосинявському районі – 135,5; найвищий – у м.Хмельницькому 1091,0 на 100тис. населення. Серед всіх захворілих питома вага дітей становить 74,3%; госпіталізовано 3,6% від загальної кількості захворілих. Взагалі по Україні спостерігається низька інтенсивність активності грипу; при цьому мінімальний рівень захворюваності реєструється у Тернопільській області; максимальний – у Київській.

Що потрібно знати про ГРІ та ГРИП

1.Симптоми.

Зазвичай симптоми з являються раптово. Найчастіше це:

- різке підвищення температури тіла (більше 38 С);

- головний біль, біль у м’язах, біль у горлі;

- нежить, кашель.

2. Корисні поради.

Хоча найкращий спосіб вберегтися від сезонного грипу - щорічне щеплення, деякі прості правила допоможуть уникнути хвороби.

- «Захворів – сиди вдома». Грип швидко передається, тому так званий, «трудовий героїзм» (коли хворий йде на роботу), лише сприятиме поширенню інфекції.

- Уникайте близького контакту з хворим. Намагайтеся якнайменше перебувати поряд із людьми, у яких застуда, нежить або кашель. Якщо захворіли ви, то тримайте дистанцію з іншими людьми, щоб вберегти їх від хвороби.

- Мийте руки. Часте миття рук допоможе захиститися від мікробів, але якщо не має води і мила, використовуйте спрей для рук на спиртовій основі.

- Намагайтеся не торкатися обличчя. На руках дуже багато мікробів. Торкаючись руками до обличчя ви збільшуєте шанси мікробів потрапити в організм через очі, рот та ніс.

- Провітрюйте та дезінфікуйте приміщення. Регулярно провітрюйте приміщення, ретельно очищуйте поверхні до яких торкався хворий, до якої часто торкаєтеся самі – вдома, на роботі, в навчальному закладі.

- Привчить себе до корисних звичок.Будьте фізично активними, уникайте стресу, випивайте багато рідини та харчуйтеся поживною їжею.

 3. Застерігаємо від надмірного та необґрунтованого вживання препаратів для лікування грипу та респіраторних інфекцій.

сайт зроблено в adgrafics