Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

За звітний період спеціалістами відділу проведено 2 планові виїзні перевірки характеристик продукції, у тому числі відбір зразків продукції та їх експертиза (випробування), а саме: електронного обладнання: - кухонної техніки (для збереження продуктів, для механічної та термічної обробки, для приготування кави, чаю, напоїв тощо); -техніки для використання в побуті (пральні машини, холодильні прилади, праски, телевізори тощо) та неавтоматичних зважувальних приладів, відповідно до Закону України "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції" та Закону України "Про загальну безпечність нехарчової продукції".

За результатами перевірок суб'єктам господарювання видано 10 Рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, з яких: 1 Рішення щодо усунення формальної невідповідності, 6 Рішень щодо тимчасової заборони надання продукції на ринку та 3 Рішення щодо приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами.

За результатами аналізу повідомлень суб'єктів господарювання про виконання ними Рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами, скасовано 4 Рішення.

Поводиться поточна робота по позапланових заходах по ланцюгу постачання.

Під час проведення перевірок застосовувалась відеофіксація.

Відділ захисту споживачів

За звітний період отримано 15 звернень громадян, з них: 5  – письмових і 10 – усних. Окрім того, 18 споживачам надано усні консультації та роз’яснення щодо їх прав.    

Проведено 4 позапланових перевірок, про що складено відповідні документи. До адмінвідповідальності притягнуто 3 особи з накладенням штрафу на суму 0,510 тис.грн. До 3-х суб’єктів господарювання застосовані економічні стягнення в розмірі 2,154 тис.грн.

Під час проведення перевірок застосовувалась відеофіксація.

Фітосанітарна безпека

Спеціалістами фітосанітарної безпеки за звітний період проведено фіто санітарний моніторинг на встановлення фітосанітарного стану  сільськогосподарських культур на площі 8358 га.

Разом з тим, спеціалістами проводився збір та аналіз інформації:

  • про хід робіт із захисту рослин та забезпеченність засобами захисту рослин на осінній період 2018 року в господарствах області.

  • Проведений захист посівів від шкідливих організмів на площі  22.1 тис.га.

  • щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів    регулювання;

  • щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур;

  • орієнтовний щотижневий медіа-план діяльності управління;

Видано документів дозвільного характеру:

  • фітосанітарних сертифікатів – 212 екз.

  • карантинних сертифікатів – 37 екз.

Проведено інспектування та огляд:

  • транспортних засобів – 363 одиниць;

  • садивного матеріалу – 35 тис. шт;

  • насіння зернових, бобових, технічних- 3699 тонн;

  • зерна,зерно продуктів –274 тонн;

  • продуктів харчування -955тонн;

  • технічних, олійних та інших матеріалів –3537тонн;

  • лісоматеріалів  - 2336,5 м3;

  • пиломатеріалів  - 890,1;

  • пакувальної тари  з деревини – 2282одиниць;

  • свіжих овочів, фруктів – 128 тонн;

  • виробів з деревини – 98,2 тонн;

  • інших об’єктів регулювання - 194 тонн.

Відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

Протягом звітного періоду спеціалістами відділу проаналізовано хід сертифікації насіння ярих культур суб’єктами господарювання, внесеними до Державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва на 2018 рік та сільгосппідприємствами області.  На основі даних моніторингу підготовлено і розміщено на сайті ГУ Держпродспоживслужби в інформацію про стан підготовки насіння ярих культур. Як уникнути придбання контрафактного насіння. На даний період часу сертифіковано 1547 тонн ярого ячменю – 15 відсотків необхідної потреби в насінні, 202 тонн ярої пшениці (9 %), 507 тонн гороху (14%), 19 тонн соняшнику (1,2 %) та 965 тонн сої (5% від планової потреби). Всього кондиційного насіння ярих зернових та зернобобових культур підготовлено 1956 тонн, що складає 10% від запланованого.

Проводилась інформаційно – роз’яснювальна робота щодо незаконності введення в обіг насіння та садивного матеріалу без супроводу сертифікатів з розповсюдженням «Методичних рекомендації щодо придбання насіння сільськогосподарських культур» з 6 суб’єктами господарювання.

Продовжувався моніторинг сертифікації насіння суб’єктами господарювання занесеними до Державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва урожай 2019 року.

Суб’єктам господарювання  надавались консультації з питань очистки, доведення до посівних кондицій і зберігання насіння ярих культур та роз’яснення щодо змін законодавстві у сфері насінництва та розсадництва.

Відділ безпечності харчових продуктів

Протягом тижня спеціалістами лабораторій ВСЕ на ринках в районах та містах області було проведено ветеринарно – санітарну експертизу туш ВРХ – 345 та свиней - 1086, інших видів тварин – 556, 1578 зразків молочних продуктів,  2063 зразків рослинної продукції, інших видів продукції – 3211 . За результатами ВСЕ не допущено до реалізації 250 кг м’яса та субпродуктів по причині виявлення ехінококозу, метастронгільозу та стороннього запаху, 32 кг молочної продукції з причин механічного забруднення та фальсифікації, 244 кг рослинної продукції.

За порушення ветеринарно-санітарного законодавства на ринках завідуючими ЛВСЕ було притягнуто до адміністративної відповідальності 5 осіб.

За звітний період проведено 55 заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів, з них:

  • 18 планових, 5 позапланових перевірок, 18 комісійних обстежень.

В рамках державного контролю проводились перевірки закладів торгівлі, закладів громадського харчування з відборами харчових продуктів, які досліджувалися на показники безпеки Проводився відбір та доставка зразків рослин в рамках плану державного моніторингу.

За тиждень ідентифіковано та зареєстровано в Єдиному державному реєстрі тварин:

  • 704 гол ВРХ;

  • 5 гол ДРХ

  • 848 гол. свиней, які утримуються в господарствах фізичних осіб.  

Сектор реєстрації сільськогосподарської техніки

На обліку в Хмельницькій області знаходиться 44310 одиниць сільськогосподарської техніки.

За звітний період зареєстровано 61 одиниць техніки.

Знято з обліку 20 одиниць.

Відділ організації протиепізоотичної роботи

Працівниками відділу опрацьовано 4 запити щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин і птиці по території Хмельницької області.

Лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка, туберкульоз. Всього за тиждень  щеплено проти:

- сказу – 3589 голів,

- сибірки - 8065 голів,

- досліджено на туберкульоз – 892 голови;

- досліджено на лейкоз – 3589 голів.

Протягом тижня в ході роз’яснювальної роботи з профілактики АЧС  проведено 2 сходи села, 1804 бесіди, роздано 536 інформаційних матеріалів, розклеєно 267 листівок, надруковано 1 статтю в пресі.

Ветеринарними фахівцями у складі 24 мобільних ветеринарно-поліцейських груп з початку року перевірено 2926 одиницю автотранспорту, за виявлені порушення 614 особу притягнуто до адміністративної відповідальності, в т.ч. 24 за порушення при перевезенні риби.

Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства

За звітний період фахівцями управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонних, районних та міського управлінь проводиться робота з розгляду документів та з підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, розгляд та узгодження інструкцій на роботу с радіоактивними речовинами та іншими джерелами іонізуючого випромінювання.

Розповсюджувались пам’ятки «Смертельне отруєння можна попередити», «Профілактика гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь».

Проведено: 8 планових та 73 комісійних обстеження об’єктів. З них: 2 об’єктів централізованого водопостачання, 16 дитячих навчальних закладів, 7 загальноосвітніх навчальних закладів, 5 об’єктів торгівлі, 1 -  ресторанного господарства, 2 полігонів, 3 на медичну практику, 1- освітянську діяльність, 40 криниць громадського користування. У 59,2% обстежених об’єктів виявлені порушення санітарних норм і правил. Керівникам і відповідальним особам надані пропозиції по усуненню виявлених недоліків.

Взято участь:

  • в засідання архітектурно-містобудівної ради при відділі містобудування та архітектури облдержадміністрації з розгляду генерального плану м. Дунаївці.

сайт зроблено в adgrafics