Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

За звітний період (з 02.11.2018р. по 08.11.2018р.), відповідно секторального плану державного ринкового нагляду на 2018 рік, спеціалістами відділу проведено 2 планові виїзні перевірки характеристик електронних та електричних іграшок; іграшок, призначених для гри на воді; іграшок для дітей віком до 36 місяців; іграшок для дітей з масою тіла не більше 50 кг (самокати, велосипеди); розвивальних іграшок; іграшок для стимулювання активності та характеристик мийних засобів для прання або чищення, які містять поверхнево-активні речовини, відповідно до Закону України "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції" та Закону України "Про загальну безпечність нехарчової продукції".

За результатами перевірок суб'єктам господарювання видано 7 Рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, з яких: 1 Рішення щодо усунення формальної невідповідності, 3 Рішення щодо тимчасової заборони надання продукції на ринку та 3 Рішення щодо обмеження надання продукції на ринку.

За результатами аналізу повідомлень суб'єктів господарювання про виконання ними Рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами, скасовано 6 Рішень.

За створення перешкод у проведенні перевірок, на суб'єктів господарювання складено протоколи про адміністративне правопорушення та притягнуто до адміністративної відповідальності, відповідно ст.187-37 Кодексу України про адміністративні правопорушення, з накладанням штрафних санкцій в сумі 0,340 тис.грн.

Проводиться поточна робота по позапланових заходах по ланцюгу постачання.

Під час проведення перевірок застосовувалась відеофіксація.

Відділ захисту споживачів

За звітний період отримано 18 звернень громадян, з них: 7  – письмових і 11 – усних. Окрім того, 16 споживачам надано усні консультації та роз’яснення щодо їх прав.    За результатами розгляду споживачам було повернуто коштів на суму 20,842 тис.грн та проведено обмін мобільного телефону на новий.

Проведено 5 планових та 1 позапланова перевірки, про що складено відповідні документи.

Під час проведення перевірок застосовувалась відеофіксація.

Фітосанітарна безпека

Спеціалістами фітосанітарної безпеки за звітний період проведено фіто санітарний моніторинг на встановлення фітосанітарного стану  сільськогосподарських культур на площі 24920 га.

Разом з тим, спеціалістами проводився збір та аналіз інформації:

  • про хід робіт із захисту рослин та забезпеченість засобами захисту рослин на осінній період 2018 року в господарствах області.

  • Проведений захист посівів від шкідливих організмів на площі  34.1 тис.га.

  • Закуплено засобів захисту рослин – 2.3 тонн.

  • щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;

  • щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур

  • орієнтовний щотижневий медіа-план діяльності управління;

Видано документів дозвільного характеру:

  • фітосанітарних сертифікатів – 255 екз.

  • карантинних сертифікатів – 39 екз.

Проведено інспектування та огляд:

  • транспортних засобів – 387 одиниць;

  • насіння зернових,бобових,технічних- 4028 тонн;

  • зерна,зерно продуктів –481 тонн;

  • продуктів харчування -1781тонн;

  • технічних, олійних та інших матеріалів –2678тонн;

  • лісоматеріалів  - 2343.34 м3;

  • пиломатеріалів  - 229.6;

  • пакувальної тари  з деревини – 1587одиниць;

  • свіжих овочів, фруктів – 199 тонн;

  • виробів з деревини–78.6 тонн;

  • інших об’єктів регулювання -66 тонн.

Проведено 7 планових заходів державного контролю, виявлено 4 порушення законодавства у сфері захисту рослин, складено 4 приписи щодо усунення порушень. Під час проведення перевірок застосовувалась відеофіксація.

Відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

Проведено інформаційно – роз’яснювальну роботу щодо незаконності введення в обіг насіння та садивного матеріалу без супроводу сертифікатів з розповсюдженням «Методичних рекомендації щодо придбання насіння сільськогосподарських культур» з 5 суб’єктами господарювання.

Здійснювалась підготовка проекту Плану роботи відділу контролю в сфері насінництва та розсадництва на 2019 рік.

Головним спеціалістом відділу контролю в сфері насінництва та розсадництва взято участь в нараді-семінарі проведеній в Шепетівському районі РУ ГУ ДПСС в Хмельницькій області.

Суб’єктам господарювання  надавались консультації з питань очистки, доведення до посівних кондицій і зберігання насіння ярих культур та роз’яснення щодо змін законодавстві у сфері насінництва та розсадництва.

Відділ безпечності харчових продуктів

Протягом тижня спеціалістами лабораторій ВСЕ на ринках в районах та містах області було проведено ветеринарно – санітарну експертизу туш ВРХ – 350 та свиней - 1098, інших видів тварин – 553, 1597 зразків молочних продуктів,  2106 зразків рослинної продукції, інших видів продукції – 3211 . За результатами ВСЕ не допущено до реалізації 253 кг м’яса та субпродуктів по причині виявлення ехінококозу, метастронгільозу та стороннього запаху, 21 кг молочної продукції з причин механічного забруднення та фальсифікації, 250 кг рослинної продукції.

За порушення ветеринарно-санітарного законодавства на ринках завідуючими ЛВСЕ було притягнуто до адміністративної відповідальності 6 осіб.

За звітний період проведено 46 заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів, з них:

  • 18 планових, 19 позапланових перевірок, 9 комісійних обстежень.

В рамках державного контролю проводились відбори харчових продуктів, які досліджувалися на показники безпеки Проводився відбір та доставка зразків рослин в рамках плану державного моніторингу.

За тиждень ідентифіковано та зареєстровано в Єдиному державному реєстрі тварин:

- 816 гол ВРХ;

- 1 гол ДРХ

- 744 гол. свиней, які утримуються в господарствах фізичних осіб.  

Відділ організації протиепізоотичної роботи

Працівниками відділу опрацьовано 4 запити щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин і птиці по території Хмельницької області.

Лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка, туберкульоз. Всього за тиждень  щеплено проти:

- сказу – 3408 голів,

- сибірки - 6327 голів,

- досліджено на туберкульоз – 2156 голів;

- досліджено на лейкоз – 4806 голів.

Протягом тижня в ході роз’яснювальної роботи з профілактики АЧС  проведено 3 сходи села, 1736 бесід, роздано 364 інформаційних матеріали, розклеєно 126 листівок.

На сайті відділу розміщено матеріали інформаційного характеру щодо підготовки територіальних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області до дій в умовах надзвичайної ситуації.

Ведеться збір інформації та аналіз щодо контролю якості проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин.

Підготовлено інформаційний звіт щодо профілактики сибірки та окремих напрямків роботи з щеплення сприятливого поголів’я, обліку та впорядкування худобомогильників, роботи спільних ветеринарно-поліцейських мобільних груп.

До територіальних підрозділів направлено листи з вимогою надання інформації щодо своєчасного, повного та ефективного використання наявних деззасобів. Отримано інформацію проаналізовано, висновки доведено до відома керівників.

Ветеринарними фахівцями у складі 24 мобільних ветеринарно-поліцейських груп з початку року перевірено 2871 одиницю автотранспорту, за виявлені порушення 591 особу притягнуто до адміністративної відповідальності, в т.ч. 24 за порушення при перевезенні риби.

        

        

Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства

За звітний період проведено 3 планових  та 3 позапланових перевірки, 44 комісійних  обстежень об’єктів з них: 15 дитячих навчальних  закладів, 9 загальноосвітніх навчальних заклади, 8 об’єктів торгівлі, 13 криниць громадського користування , 2 сільських водопроводи, 1 полігон ТПВ,  один санаторій «Райдуга» та заклад первинно-медико санітарної допомоги (ПМСД). У обстежених об’єктів виявлені порушення санітарних норм і правил. Керівникам і відповідальним особам  надані пропозиції по усуненню виявлених недоліків.

Приймалась     участь  в роботі  комісії по розгляду звернень громадян,  обстежень об’єктів для отримання ліцензій на медичну  діяльність.

Працівники Чемеровецького району прийняли участь у нараді з керівниками закладів освіти на тему: «Гігієна праці. Виробнича санітарія. Медичний огляд».

      Фахівцями управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонних, районних та міського управлінь проводиться робота з розгляду документів та з підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря,    погодження та розгляд двотижневих перспективних меню дитячих дошкільних та навчальних закладів.

сайт зроблено в adgrafics