Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

meningit

Головне управління Держпродпоживслужби в Хмельницькій області повідомляє, що за даними «ДУ Хмельницького Лабораторного центру МОЗ України» з 21.10. по 29.10 зареєстровано 6523 випадки захворювань на грип, показник захворюваності на 100 тис. населення нижче порогового рівня на 5,6%. Питома вага дітей серед усіх захворілих складає 77%.На минулому тижні госпіталізовано 212 осіб (що становить 3,2%), 151 з них це діти.

  З початку епідсезону в області проти грипу щеплено 385 осіб, з них – 88 дітей. Із груп ризику щеплень 289 осіб, в тому числі в групі медичного ризику 20 осіб; в групі епідемічного ризику – 269 осіб, із них медичних працівників – 104

З настанням осені в місті Хмельницькому та Хмельницькому районі значно зросла захворюваність на гострі вірусні менінгіти. Впродовж вересня-жовтня зареєстровано 52 випадки захворювань в т.ч. по м. Хмельницькому 46 випадків, в Хмельницькому районі 6 випадків тоді, як за 9 місяців було зареєстровано всього 32 випадки в т.ч.: м. Хмельницький – 29, Хмельницький район – 3. Питома вага дітей серед захворілих складає 79%. Хворіють в більшості діти вікових категорій 5-9 років. За цей період випадки реєструвались в 21 школі серед дітей молодших класів та в 5-ти ДНЗ.   

Як же вберегтися від гострих вірусних менінгітів. Необхідно уникати контакту з особами, які мають ознаки інфекційного захворювання, слід також уникати місць масового скупчення людей в тому числі в громадському транспорті.2. Не допускати відвідування організованих колективів з проявами захворювання з ознаками вірусних інфекцій.3. В період підвищення захворюваності на вірусні інфекції своєчасно звертатися за медичною допомогою при появі симптомів захворювання, таких як висока температура тіла, сильний головний біль, блювота, пронос, висипання на шкірі та дотримуватись простих правил особистої гігієни.4. Регулярно провітрювати приміщення, проводити вологе прибирання із застосуванням миючих та дезінфекційних засобів не менше 2 рази на добу.5. Особливу увагу слід звертати на харчування дітей, ширше використовувати свіжі овочі та фрукти, для підвищення імунітету особливо у ослаблених дітей, використовувати профілактичні лікувальні засоби (вітаміни, ехінацея і т.п), профілактичний імуноглобулін6. Перед споживанням овочів, фруктів їх необхідно промивати проточною водою, обдавати окропом. Не використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел водопостачання.

сайт зроблено в adgrafics