Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

12 квітня 2024 року, за результатами онлайн-наради Держпродспоживслужби від 10 квітня, начальником управління фітосанітарної безпеки Володимиром Івасюком було проведено нараду на тему: «Вимоги антикорупційного законодавства України при проведенні фітосанітарних процедур», та інші виробничі питання.

Не за горами посів пізніх ярих культур. Одна з головних посівних культур в Хмельницькій області – соя. Особливість даної культури в тому, що вона належить до азотфіксуючих рослин. Один із важливих елементів технології вирощування сої – проведення інокуляції.

Звертаємо Вашу увагу, що підвищення температури повітря сприяє виходу з місць зимівлі та масовому заселенню в плодових насадженнях плодових довгоносиків (сірого брунькового довгоносика, яблуневого квіткоїда, букарки, казарки), які пошкоджують бруньки та бутони.

10 квітня 2024 року під головуванням начальника Шепетівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Олександра Конуся за участі начальника управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Олександри Титарчук та т. в. о. начальника управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Віталія Носатова проведено підсумкову нараду щодо роботи спеціалістів Шепетівського районного управління та обговорено плани роботи на наступні періоди.

Спеціалісти відділу ринкового та метрологічного нагляду управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами продовжують інформаційно-роз’яснювальну роботу, спрямовану на підвищення рівня обізнаності суб’єктів господарської діяльності щодо вимог законодавства про державний ринковий нагляд.

В умовах воєнного стану робота сектору контролю за регульованими цінами управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області спрямована на запобігання порушенням у сфері ціноутворення.

Останнім часом у складі харчових продуктів, кулінарних страв, борошняних кондитерських та хлібобулочних виробів, що містять жири, проводиться заміна натуральних жирів на штучно створені трансжири.  Природні трансжири зустрічаються у невеликих кількостях у м’ясі та молочних продуктах жуйних тварин.

Капровий жук (Trogoderma granarium Everts.) – небезпечний шкідливий організм запасів зерна. Це багатоїдний шкідник, який має високий ступінь пристосованості. Він пошкоджує понад 100 видів культур. Завдає шкоди зерну пшениці, ячменю, вівса, жита, рису, кукурудзи, зернопродуктам, арахісу, ячмінному солоду, бобовим та продуктам їх перероблення, комбікормам тощо. Може пошкоджувати різноманітні пакувальні матеріали. Капровий жук дуже сильно відрізняється залежно від складу їжі, умов існування. Шкідник не літає, живе не більше 15 днів, але добре пересувається в межах складського приміщення. За місяць потомство 10 пар може зменшити масу зерна, що зберігається на 9-15 %, знизити якість пшениці на 12-24 %.

На виконання доручення Прем’єр-міністра України №14529/0/1-22, дотримання Санітарних регламентів для закладів середньої та дошкільної освіти фахівцями відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Шепетівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області взято участь в комісійних обстеженнях найпростіших укриттів закладів загальної середньої освіти.

05 квітня 2024 року спеціалістами Дунаєвецького підрозділу Кам’янець-Подільського районного управління та обласної державної лікарні ветеринарної медицини проведено весняне прибирання прилеглої території установи.

сайт зроблено в adgrafics