Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області забезпечують захист прав та задоволення вимог споживачів згідно з чинним законодавством шляхом попереднього розгляду звернень.

5 березня 2024 року в Управлінні захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами, за участі заступника начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, відбулася нарада з представниками хімчисток: «Універсал», «Фарна-Фреско» та «Perfetto».

На виконання доручення Прем’єр-міністра України №14529/0/1-22, дотримання Санітарних регламентів для закладів середньої та дошкільної освіти фахівцями відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Шепетівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області взято участь в комісійних обстеженнях 7 закладів дошкільної та 10 закладів загальної середньої освіти найпростіших укриттів для учасників освітнього процесу та персоналу освітніх навчальних закладів.

Свіжі фрукти, овочі, зелень – джерело різних вітамінів, мінералів, антиоксидантів і клітковини. Щоб отримати від них максимум користі, перед вживанням у їжу свіжі фрукти та овочі завжди слід мити, щоб очистити від бруду, мікробів і залишків тих хімічних засобів, якими рослини обробляли в процесі їх росту.

Щороку для захисту сільськогосподарських культур від шкідників, хвороб та бур'янів використовують значну кількість засобів захисту рослин. Інколи до роботи з пестицидами залучають працівників без відповідних навичок та без посвідчення на право роботи з пестицидами. Це може негативно вплинути на здоров'я осіб, робота яких пов'язана з застосуванням, зберіганням та торгівлею пестицидами, так і на пересічних громадян і навколишнє середовище.

Під головуванням заступника начальника Кам’янець-Подільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Андрія Зелінського проведено семінар-навчання на тему: «Початок проведення весняних протиепізоотичних, лабораторно-діагностичних заходів» з працівниками Дунаєвецької дільничної лікарні Хмельницької обласної державної лікарні ветеринарної медицини.

З метою недопущення занесення, запобігання виникненню і розповсюдження африканської чуми свиней у свиногосподарствах району 01.03.2024 року була проведена нарада за участю спеціалістів районного управління Держпродспоживслужби, керівників та лікарів ветеринарної медицини  свиноферм (Чемеровецької, Гуківської, Закупненської ТГ).На нараді було розглянуто наступні питання:

29 лютого 2024 р.спеціалістами відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Шепетівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області організовано і проведено семінарське заняття з директорами закладів дошкільної освіти м. Нетішин щодо дотримання вимог Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів і Закону України «Про систему громадського здоров’я».

Для забезпечення стабільної епізоотичної ситуації на території району, створення ефективного контролю за станом здоров’я тварин, ранню діагностику, лікування та профілактику інфекційних, внутрішніх незаразних, акушерських, гінекологічних і хірургічних захворювань тварин, з метою якісної організації протиепізоотичних заходів та уникнення надалі скарг від власників тварин 28 лютого Шепетівським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області проведено нараду-навчання для спеціалістів державної служби ветеринарної медицини району по комплексу обов’язкових весняних протиепізоотичних, лабораторно-діагностичних, лікувально-профілактичних заходів з дотриманням правил біологічної безпеки та вжиттям заходів щодо недопущення розповсюдження гостроінфекційних захворювань.

Сонячні дні не налаштовують на песимістичний лад, але саме в цю пору, виникає загроза підхопити гострі кишкові інфекції: гастроентероколіти, дизентерію, сальмонельоз. Ці хвороби виникають внаслідок потрапляння в організм мікробів із забрудненими харчовими продуктами, водою і через брудні руки. З настанням теплого періоду з’явились всі умови для швидкого псування харчових продуктів і підвищення активності хвороботворних мікроорганізмів, які викликають гострі кишкові захворювання. Для запобігання захворюванню на кишкові інфекції необхідно дотримуватись низки правил:

сайт зроблено в adgrafics