Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

5270

29 березня 2024 року спеціалістами відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Шепетівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області та спеціалістами управління освіти Славутської міської ради у присутності керівників загальноосвітніх закладів гімназія № 1, гімназія «Успіх» м.Славути проведені комісійні обстеження виконання Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року та операційного плану заходів з її реалізації у 2023-2024 роках відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України № 990-р від 27 жовтня 2023 року.

5267

За результатами проведених обстежень було встановлено, що харчоблоки забезпечені ефективною системою гарячого та холодного водопостачання, приточно-витяжною вентиляцією з механічним спонуканням, освітлення – сучасні світлодіодні лампи з захисною арматурою, опалення – від локальних котелень на твердому та газовому паливі. Харчоблоки забезпечені сучасним технологічним обладнанням: пароконвектоматами, блендерами, овочерізками, міксерами, електром'ясорубками, тістомісами, картоплечистками, хліборізками, посудомийними машинами. Набір приміщень відповідає вимогам чинного санітарного законодавства, потоки сирої та вареної продукції не перетинаються. Примірне чотиритижневе меню на весняний період погоджене з Шепетівським РУ ГУ ДПСС в Хмельницькій області. Щоденний контроль за безпечністю та якістю харчових продуктів здійснюється медичними працівниками. При управлінні освіти функціонує відділ з організації харчування, до штату якого входить технолог та менеджер з постачання.

5268

Відповідальні за організацію харчування дітей та безпечність харчових продуктів, виконання норм харчування пройшли навчання і підтвердили свої знання щодо системи безпечності харчових продуктів. 

Проте актуальними залишаються окремі питання: відсутність у багатьох дітей звичок здорового харчування, потреба в додатковому навчанні працівників, що надають послуги з організації харчування закладам освіти, зростанням цін на харчові продукти та інше.

Комісійні обстеженнящодо виконанняСтратегії реформування системи шкільного харчування у ЗОНЗ продовжуються.

5269

сайт зроблено в adgrafics