Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

5062

Щороку спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області для запобігання отруєння бджіл засобами захисту рослин проводять наради, зустрічі, круглі столи з аграріями, власниками пасік. 28.03.2024 під егідою Хмельницької ОВА відбулася нарада в онлайн режимі з представниками влади, місцевого самоврядування, бізнесу в якій взяв участь та виступив начальник управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Володимир Івасюк з питання «Заходів профілактики отруєння бджіл та механізм установлення факту отруєння».

На всіх вищезгаданих заходах зверталась увага про необхідність дотримання основних вимог при застосуванні пестицидів з метою запобігання виникнення скарг серед населення щодо неправомірних дій при застосуванні пестицидів на сільськогосподарських угіддях, охорони бджіл. Особлива увага приділялась про налагоджування комунікацій між пасічниками та господарствами різних форм власності (сільськогосподарські підприємства, власники присадибних ділянок, які вирощують рослини, які приваблюють бджіл) для уникнення непорозумінь внаслідок обробітків засобами захисту рослин. Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області завжди готові надати допомогу із будь-яких питань, що належать до їх компетенції.

Міністерство аграрної політики та продовольства України розробили пам’ятки для аграріїв, власників пасік, органів місцевих самоврядувань та інші рекомендації щодо запобігання отруєння бджіл засобами захисту рослин.

 

сайт зроблено в adgrafics