Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

5192

На виконання Доручення Прем’єр-міністра України від 26.12.2023 № 40719/0/1-23 та Протоколу № 10 засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС від 21.12.2023 спеціалісти відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Хмельницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області взяли участь у роботі комісії з обстеження джерел централізованого водопостачання населених пунктів Заслучненської та Щиборівської територіальних громад.

5193

В ході перевірки обстежено 7 сільських водопроводів. При обстеженні особлива увага зверталась на можливість підтоплення артезіанських свердловин, що можливо в подальшому створенню негативного впливу на якість питної води в епідеміологічному відношенню. Запропоновані заходи з проведення профілактичних ремонтів водопровідних споруд, впорядкуванню територій поясів санітарної охорони джерел водопостачання та дезінфекції. Акцентована увага на обов’язковому здійсненню відомчого лабораторного контролю за бактеріологічними та санітарно-хімічними показниками.

5194

Загальним недоліком для всіх водопроводів є те, що не організовані ЗСО II та III поясів. Плани заходів, що забезпечують роботу господарсько-питних водопроводів у разі аварійного забруднення водних об’єктів відсутні; не дотримується водоохоронний режим (відсутнє огородження, допускається перебування сторонніх осіб); відсутній затверджений Технічний регламент або інший документ з описом технологічного процесу виробництва питної води, відсутня робоча програма виробничого контролю для кожного водозабору, окремо з урахуванням їх особливостей.

З працівниками комунальних підприємств проведені наради та надані пропозиції щодо дотримання вимог санітарного законодавства.

сайт зроблено в adgrafics