Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

 UGL3

but vs

but up

but zs

ZG

 

Інтерес до вирощування сої в Україні дедалі зростає, простежується явне прагнення до збільшення площ її посіву, що свідчить про усвідомлення сільгоспвиробниками її перспективи та економічної переваги.

Головне управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області доводить до відома суб’єктів насінництва, які в 2021 році запланували виробництво сільськогосподарських культур, що при відведенні насінницьких ділянок необхідно враховувати перехресний тип запилення деяких культур. 

Генеральна Асамблея ООН проголосила 2021-й рік роком овочів та фруктів. Гендиректор Продовольчої і сільськогосподарської організації Об’єднаних Націй (ФАО) Цюй Дун’юй закликав усі країни світу нарощувати виробництво овочів та фруктів, інших харчових продуктів, які складають основу здорового способу життя. Він також відзначив, що пандемія коронавірусу змусила людство шукати нові шляхи в боротьбі з голодом та неповноцінним харчуванням.

14 січня Кабінетом Міністрів України подано для розгляду Верховною Радою проєкт Закону України «Про внесення змін до Закону України “Про насіння і садивний матеріал”» № 4593.

До Державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва на 2020 рік занесено 21 підприємство, яке здійснює виробництво насіння та садивного матеріалу на території області. Проте перелік культур, які вони вирощують, досить нерівномірний. Так, близько 90 % об’єму насіння, що виробляється, займають лише 5 культур. Це озима пшениця, озимий і ярий ячмінь, соя та кукурудза.

Діюча нормативно - правова база в насінництві та розсадництві грудень 2020

2 грудня 2020 року Кабінет Міністрів України ухвалив Постанову № 1187 «Про внесення змін до Порядку проведення сертифікації, видачі та скасування сертифікатів на насіння та/або садивний матеріал», якою  внесені зміни до діючого Порядку проведення сертифікації, видачі та скасування сертифікатів на насіння та/або садивний матеріал, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2017 року № 97. 

Ячмінь звичайний (лат. Hordéum vulgáre) здавна є важливою зернофуражною та харчовою культурою. Це зумовлено тим, що зерно ячменю найбільш збалансоване за амінокислотним складом й не поступається основним зерновим культурам, а лізину містить більше, ніж кукурудза, овес, сорго, пшениця чи рис.

Зернові культури – основний продукт харчування людини, крім того, вони є концентрованим кормом для тварин. Яра пшениця – резерв отримання високоякісного зерна, яке має високі хлібопекарські і круп’яні якості, містить більше білка, ніж зерно озимої пшениці (14-16 % – м’яка та 15-18 % – тверда) і клейковини (28-40%).

Річний цикл у сільському господарстві не відповідає календарному року, зазвичай він починається з підготовки ґрунту та посіву восени одного року та збиранням врожаю у наступному році. Про це можна сказати і в насінництві. 

сайт зроблено в adgrafics