Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs
but ap
but up
but zs

   За оперативною інформацією Департаменту агропромислового розвитку Хмельницької обласної державної адміністрації, сільгосппідприємства області приступили до посіву ярих культур під урожай 2020 року. Станом на 18 березня посіяно майже 5 тис. га ярини, з них: ячменю – 3,5 тис. га, пшениці – 800 га, вівса та викосумішей по 200 гектарів відповідно.

Гречка є надзвичайно цінним продуктом харчування для людини. Цінність гречаного зерна зумовлюється складом його білкового комплексу. За поживністю він більш цінний ніж білок зернових злакових і наближається до білка бобових, легко засвоюється. До складу гречаної крупи входить 10% білку, 3% жиру, 82% крохмалю.

   Підставою для цієї статті стали непоодинокі звернення до Головного управління з приводу якісних показників насіння та садивного матеріалу.

У відповідності до  вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції» насінництво та розсадництво є одним з напрямків органічного виробництва. 

   Фізичні особи-підприємці та юридичні особи, що планують в 2020 році виробляти насіння і садивний матеріал з метою подальшої реалізації, мають подати до Мінекономіки заяви щодо їх включення до Державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва. Однією з вимог включення є додержання майнових прав інтелектуальної власності на сорти рослин.

   До початку весняної посівної кампанія 2020 року суб’єкти насінництва та розсадництва області активізували роботу з підготовки та сертифікації насіння ярих культур. Проте, для проведення посіву сертифікованого насіння ще не достатньо.

Отримання гарного врожаю починається з добірного насіння. Суб’єктам насінництва, які в 2020 році запланували виробництво сільськогосподарських культур, при відведенні насінницьких ділянок необхідно враховувати перехресний тип запилення деяких культур.

   Бульба в Україні по праву вважається другим хлібом та найбільш масовим продуктом харчування. За даними статистики, Україна за обсягом валового виробництва картоплі стабільно входить до п’ятірки найбільших її світових виробників.

   Потреба у зберіганні насіння пов’язана з біологічними особливостями різних видів рослин, строками сівби, особливостями системи насінництва та іншими факторами. Зберігання насіння є завершальним етапом технологічного процесу виробництва насіння.

Сільськогосподарський рік по суті завершено. Селянин оглядає критично зроблене і націлюється на день завтрашній.

сайт зроблено в adgrafics