Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs
but ap
but up
but zs

   Інформуємо, що спеціалістами Старокостянтинівського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області з 18 по 24 березня 2020 року проведено позаплановий захід державного нагляду (контролю) стосовно діяльності ДП «Старокостянтинівський молочний завод».

   6-го квітня 2020 року в Хмельницькій районній державній адміністрації проведено засідання штабу з ліквідації медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру Хмельницького району. Від Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області участь взяла Марія Омелян, начальник Хмельницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області.

Попередні дані фітосанітарного моніторингу свідчать про загибель за зиму комах-фітофагів 3-15, максимально 40 % та задовільний фізіологічний стан переважної більшості тих, що збереглися, які в свою чергу за сприятливих агрокліматичних умов спроможні відновити численну та якісну популяцію. Тому моніторинг фітосанітарного стану сільськогосподарських рослин набуває важливого значення для подальшого регулювання чисельності шкідливих організмів з метою мінімізації негативної дії їх на врожай.

   Начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Ігор Баланюк взяв участь в прямому ефірі Українського радіо «Поділля-Центр».
Спеціалістами Кам’янець-Подільського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області продовжується робота щодо проведення роз’яснювальної роботи з питань профілактики коронавірусної інфекції. 

   На виконання протоколів засідань комісії з питань ТЕБ та НС при Хмельницькій обласній державній адміністрації, при Кам’янець-Подільській міській раді та Кам’янець-Подільській районній державній адміністрації, з метою запобігання та недопущення поширенню коронавірусної інфекції COVID-19 на території міста та району, спеціалісти Кам’янець-Подільського міськрайонного управління щоденно спільно з представниками міського та районного відділів Національної поліції проводять інспектування закладів торгівлі різних форм власності на предмет дотримання ними карантинних вимог, дотримання санітарно-гігієнічних заходів.

   У зв’язку із введенням в дію 6 серпня поточного року Закону України «Про інформацію для споживачів харчових продуктів» було підготовлено інфографіку, у якій надано роз’яснення про нові вимоги до маркування термінів придатності харчових продуктів. Зокрема, йдеться про такі терміни — «краще спожити до…», «краще спожити до кінця…» та «вжити до».

   Погодні умови сприяють виходу з місць зимівлі небезпечних для посівів озимого ріпаку жуків насіннєвого та стеблового капустяного прихованохоботників. Тому по мірі заселення посівів шкідниками і досягнення порогу шкодочинності для прихованохоботників 1-2 жуки на 40 рослин – необхідно провести обробки одним із рекомендованих препаратів – фаскорд КЕ 0,1-0,015 л/га, протеус 110 ОД МД 0,5-0,75 л/га та інші.

сайт зроблено в adgrafics