Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs
but ap
but up
but zs

14 лютого 2018 року  у приміщенні РДА  Красилівського району спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області проведено навчання  осіб робота, яких пов’язана із транспортуванням, зберіганням,  застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, які передбачені  Законами України «Про захист рослин», «Про пестициди та агрохімікати», наказу міністерства сільського господарства і продовольства №158 від 27.05.1996 р. «Про затвердження програми навчання працівників, робота яких пов’язана з організацією та безпосереднім проведенням робіт по транспортуванню, зберіганню, застосуванню, торгівлею пестицидами і агрохімікатами».

Це гостра заразна недуга, що належить до кишкових інфекцій характеризується ураженням шлунково-кишкового тракту. Найчастіше ротавірусна інфекція виникає у віці від 6 місяців до 3 років. Також інфекція може проявитися набагато пізніше, коли дитина почне відвідувати дошкільний заклад.

13.02.2018р. спеціалістами Держпродспоживслужби в Хмельницькій області заступником начальника Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Габрикевичем М.І. та начальником відділу контролю за обігом засобів захисту рослин Івасюком В.М. проведено навчання  з працівниками фітосанітарної безпеки на тему: «Організація та проведення робіт по транспортуванню, зберіганню, застосуванню, торгів пестицидами і агрохімікатами».

09.02.2018 р. під головуванням першого заступника голови адміністрації Володимира Кальніченка відбулося чергове засідання робочої групи з підготовки пропозицій до розроблення проекту Програми поводження з  відходами у Хмельницькій області. Участь в засіданні взяли представники окремих структурних підрозділів облдержадміністрації, ГУ Держпродспоживслужби в області, представники громадської ради при ОДА, Хмельницького національного університету.

Оприлюднена інформація про результати проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державної служби категорії «Б» в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Хмельницькій області проведеного відповідно до наказу Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області від 23.01.2018 року № 24-к та від 22.01.2018 року №16-к «Про оголошення конкурсу на зайняття вакантних посад державної служби в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Хмельницькій області».

Ось і настала, нарешті, та зима, яку багато хто з нас чекав- чудовий час для відпочинку і свят, але і в цей час не потрібно забувати про наших улюбленців. Сильні снігопади можуть поламати гілки молодих дерев або навіть вирвати їх з коренем, тому не лінуйтеся і акуратно струшуйте сніг. Гілки молодих хвойних дерев краще зв’язувати разом, тим самим ви захистите незміцнілі гілки від перелому під вагою снігу. Якщо ж гілка все-таки обламалася, необхідно відразу ж спиляти відламану частину, а з настанням весни необхідно підрівняти в тому місці кору і обробити садовим варом.

13.02.2018р. спеціалістами Держпродспоживслужби в Хмельницькій області заступником начальника Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Габрикевичем М.І. та начальником відділу контролю за обігом засобів захисту рослин Івасюком В.М.

З метою отримання насіння перехреснозапильних сільськогосподарських культур (тритикале, кукурудзи, жита, ріпаку, сорго зернового, цукрового та віничного, соняшнику, гірчиці, редьки олійної, суріпиці, рицини, рижію, маку олійного, льон-довгунця, бобів, вики озимої, люпину, багаторічних бобових, злакових трав, буркуну, сарадели, суданської трави, могару) з високими сортовими показниками – посіви необхідно захистити  від запилення іншими сортами та генераціями культури, шляхом дотримання  норм  просторової  ізоляції. 

Лептоспіроз – спільне для людей і тварин небезпечне інфекційне захворювання, яке  викликається мікроорганізмами – лептоспірами.   Лептоспіри потрапляють у  навколишнє середовище із сечею хворих тварин, або носіїв інфекції.  Щури і мишоподібні гризуни можуть заражати також  харчові продукти. Людина заражається лептоспірозом при купанні в дрібних водоймах, ставках, озерах, під час рибної ловлі, під час догляду за хворими тваринами чи розбиранні їх туш, через недотримання правил особистої гігієни. Кількість хворих на лептоспіроз збільшується з травня по жовтень.

сайт зроблено в adgrafics