Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

94

7 травня 2021 року спеціалістами відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Кам’янець-Подільського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області спільно з працівниками Кам’янець-Подільської районної державної лікарні ветеринарної медицини проведено теоретичні симуляційні вправи  по реагуванню  служби ветеринарної медицини при підозрі захворювання (загибелі) птиці на високопатогенний грип птиці.

На практичному навчанні були присутні керівники, спеціалісти ветеринарної медицини птахогосподарств та підприємств по забою птиці міста та району.

Проведено моделювання виникнення захворювання та загибелі птиці на високопатогенний грип птиці в приватному домогосподарстві та дій спеціалістів ветеринарної медицини.

95

ГРИП птиці -  це особливо небезпечне захворювання, яке дуже швидко передається від хворої до здорової птиці та закінчується 80-100% загибеллю. Клінічні ознаки характеризуються посинінням гребеня та сережок, загальним пригніченням, набряками, ураженням дихальних органів (хрипким диханням) та шлунково-кишкового тракту (діарея). До хвороби сприятливі усі види птиці та, що найбільш небезпечно, люди.

В зв’язку із тим, що Кам’янеччина розташована на перетині міграційних шляхів перелітних птахів, ризик занесення збудника грипу птиці ними із неблагополучних країн, територій та зон існує постійно. 

Захід проведено з дотриманням карантинних заходів щодо COVID-19.

сайт зроблено в adgrafics