Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

На самому початку важливо визначити, що навчальні електронні іграшки в першу чергу є іграшками. Ці іграшки розроблені з метою дати вашій дитині багато веселих емоцій і в той же час допомогти відкрити для себе навколишній світ. Спеціально розроблені для дітей іграшки допомагають навчити дитину необхідним навичкам, які важливі на даному етапі розвитку дитини.

Але вибрати корисну іграшку для дитини в наші дні - непросте завдання. Поруч з ляльками на полицях магазинів стоять розмовні двома мовами тваринки невідомої породи, а настільні ігри успішно сусідять з іграми-квестами та вікторинами на планшеті. Як знайти золоту середину між консервативним підходом до виховання дітей, з традиційними іграми та іграшками «як в нашому дитинстві», і сучасними можливостями комп'ютерних програм і електронних пристроїв?

 plata

 На сьогоднішній день існує величезний вибір навчальних іграшок, доступних для дітей різного віку: від 1 місяця до раннього підліткового віку. Ви зможете знайти іграшки та ігри, в яких гратиме музика, а також відтворюватимуться різні смішні звуки, підібрані спеціально для немовлят і малюків. Існують іграшки, призначені для дітей старшого віку, створені з метою допомогти дітям у придбанні різних навичок в читанні, письмі та рахуванні. Певна роль відводиться інтерактивним іграшкам для дітей старшого віку. Такі іграшки можна підключити до телевізора або комп'ютера. Вони є відмінними помічниками для батьків при перевірці успіхів дітей в навчанні. 

Навчальні іграшки грають ключову роль в розвитку якостей дитини. Такі іграшки відрізняються добре освітленим екраном. Ще однією особливістю навчальних електронних іграшок є безліч великих кольорових кнопок, які зручні для дітей в управлінні. Особливим фактором даних іграшок є якість матеріалу, з якого вони виготовлені. Як правило, електронні іграшки для дітей виготовляють з міцного матеріалу, з довговічного пластику. Іграшки випускають без гострих кутів, що запобігає різним травмам.

 Творці навчальних електронних іграшок надзвичайно пильні. Адже дані іграшки повинні відповідати віковій групі вашої дитини, а також відповідати індивідуальній здатності дитини до навчання. Перш ніж купувати іграшку, зверніть увагу на рекомендації виробників. Може трапитися так, що ви витратите свої гроші на іграшку, яка не потішить, а засмутить вашого малюка. Наприклад, іграшка може бути занадто складною або зовсім нудною для нього. На жаль, така іграшка не зможе чогось навчити вашу дитини.

 Добре буде перед покупкою іграшки ознайомитися з її будовою. Наприклад, якщо ви шукаєте іграшку для маленької дитини, то для вас буде важливим фактором відсутність дрібних деталей в такій іграшці. Небезпека дрібних деталей криється в тому, що вони можуть бути проковтнуті малюком.

Розвиваючі електронні іграшки

C:\Users\User\Desktop\detskaja_elektronika.jpg

Вони видають звукові, світлові і колірні сигнали, кажуть, повторюють за дитиною слова, виконують певні команди, злітають, просять повторити певний алгоритм дій.

До плюсів таких іграшок можна віднести розвиток швидкості реакції і координації рухів, розвиток слухового сприймання навчальної інформації.

Але є мінус - відмова від «простих» іграшок і предметів творчості на користь більш складних електронних знижує розвиток творчих здібностей, пам'яті і образного мислення.

Інтерактивні ігри

Електронні інтерактивні абетки, музичні книги, вікторини, «Відгадайки» - дитина в 5-6 років зможе самостійно вивчити і заспівати вподобану пісню, а також по картинках відповідати на питання за допомогою електродів. Дитячі планшети і ноутбуки нагадують звичайні «дорослі» екземпляри, але мають укрупнену клавіатуру і яскравий протиударний корпус. Наповнити такий прилад спеціально розробленими розвиваючими іграми не складе труднощів.

Розглянемо плюси і мінуси даних ігор. Так, іграшка сама відтворює, багаторазово повторює, супроводжує інформацію звуковими і світловими заохочувальними сигналами. Але в цьому і мінус: дитина звикає до такого розважального методу отримання інформації, в тому числі і про непотрібних йому на даному етапі цифрах, буквах і складах. Чи буде йому просто переключитися на більш суворий і менш емоційно забарвлений шкільний стиль викладання? До того ж тривале застосування подібних пристроїв призводить до зниження уваги і рівня сприйняття інформації внаслідок зорового і емоційного перенапруження. А це може проявлятися головними болями, безсонням, нервовим перезбудженням.

Ось чому використання будь-яких електронних пристроїв (а це, крім дитячого планшета, будь-які комп'ютери, смартфони та телевізор) в сукупності не може займати більше півгодини в день і не більше 10-15 хвилин одноразової використання. Тобто ті сукупні півгодини в день, які ви дозволите дитині перебувати за електронним пристроєм, включають і інтерактивне навчання, і інтерактивну гру. Якщо навчання зайняло весь виділений денний час, то відкладіть гру на інший день. Після використання електронних ігор та занять рекомендуємо робити перерву на розслаблення очей і включення рухової активності.C:\Users\User\Desktop\images.jpg

З одного боку, знайомити дитину з перевагами світу інформаційних і цифрових технологій - значить крокувати в ногу з часом. Але варто не забувати про те, що підхід «натисни на кнопку - отримаєш результат» також не сприяє розвитку творчих здібностей, образного мислення, позбавляє необхідності запам'ятовувати інформацію - адже завжди знаєш, де її можна «підглянути». І навіть при використанні дитячих планшетів потрібно пам'ятати, що тривалий вплив їх на зір призводить до його порушень. Такі іграшки часто використовуються, щоб відволікти малюка і дати мамі зайнятися справами, але саме електронні пристрої вимагають ще більш жорсткого контролю за часом занять, правильністю їх використання з боку батьків.

Все має бути в міру. Пам'ятайте, що тільки під контролем дорослого розвиток дитини в електронному середовищі, з інтерактивними іграшками може бути дійсно гармонійним і збалансованим.

сайт зроблено в adgrafics