Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Посудомийна машина (ПММ) – незамінний помічник на сучасній кухні, що полегшує повсякденну працю.

На вартість ПММ можуть впливати її функціональність, наявність додаткових опцій, країна-виробник, габарити техніки.

Компактна посудомийна машина – відмінний вибір для малогабаритної кухні або дачі.

Господині, які один раз оцінили це чудо техніки в дії, вже не можуть уявити свій побут без нього. При цьому ринок настільки насичений різноманітними моделями, що покупцеві деколи складно розібратися, яка посудомийна машина краще.

Види посудомийних машин

Перед покупкою варто отримати хоча б приблизне уявлення про типи цієї техніки. Розглянемо коротко, які види посудомийних машин бувають в залежності від методу установки, габаритів, типу завантаження.

Вбудовувані. Вже з назви зрозуміло, що такі агрегати «впроваджуються» в кухонний гарнітур. 

Окремостоячі посудомийні машини як не можна краще підходять для просторих кухонь, в яких немає необхідності економити простір. Ринок рясніє всілякими варіантами: підібрати модель з відповідним дизайном, ідеально вписується в інтер'єр, не складе труднощів. Такий тип посудомийної машини трохи дешевше, ніж вбудований.

Посудомийні машини відрізняються між собою і за габаритами:

Повнорозмірні – «гіганти» серед посудомийних машин, що вміщають до 16 комплектів посуду, вони мають безліч режимів і додаткових опцій.

Вузькі - від повнорозмірних вони відрізняються тільки шириною (від 44,5 до 50 см замість 60 см). Як і машини першого типу, можуть бути і окремостоячі, і вбудованими. В камеру вузьких моделей поміщається не більше як вісім-десять комплектів посуду.

Компактні (міні). У них досить скромні габарити – приблизно 45×50×45 см, тобто майже як у мікрохвильовій печі. Також компактні посудомийні машини відрізняються невеликою вагою і економічністю. Такий маленький агрегат ідеально підходить для малогабаритної кухні, його можна вбудувати в меблевий модуль або навіть просто закріпити на стільниці. У таку посудомийну машину поміщається до шести комплектів посуду.

Ще одна класифікаціяпосудомийок по типу завантаження:


C:\Users\User\Desktop\ГЛОБЧАК\посудомойка2.jpg

У машинок з вертикальним завантаженням посуд закладається всередину через верхню кришку. Тим часом у агрегатів з вертикальним завантаженням обмежена місткість (максимум десять комплектів). Крім того, в разі поломки машини можуть виникнути проблеми із запчастинами для неї і самим ремонтом.

З фронтальним (горизонтальним) завантаженням. Найпоширеніші посудомийні машини – вони обладнані фронтальними дверцятами і декількома висувними ящиками для посуду. На якість миття і функціонал тип завантаження не впливає.C:\Users\User\Desktop\ГЛОБЧАК\посудомойка.jpg

Вибір посудомийної машини повинен бути раціональним: немає сенсу купувати агрегат з величезною кількістю режимів і функцій, якщо їх більша частина залишиться незатребуваною. Але функціональність не єдиний критерій. 

Ось кілька моментів, на які слід звернути увагу:

  • Розмір. Це перше, про що потрібно задуматися ще на стадії планування покупки. Якщо необхідна посудомийка для крихітної кухні на дачі, підійде компактна модель. Вона також може стати оптимальним рішенням для людини, яка живе одна і, відповідно, не використовує багато посуду. Якщо ж потрібен більш потужний агрегат, краще вибирати вузьку посудомийну машину. Повнорозмірна – відмінний варіант для будинку, де багато мешканців і є місце на кухні. Модель такого типу легко вміщує великий об'єм посуду за раз: завантажити в повнорозмірну машинку можна не тільки тарілки і чашки, але і каструлі, сковорідки і іншу велику кухонне начиння.
  • Максимальне завантаження. Цей параметр залежить від кількості членів сім'ї та способу життя господарів. Місткість сучасних моделей – від чотирьох до 16 комплектів посуду. Тому потрібно хоча б приблизно уявляти, скільки посуду доведеться мити щодня. Якщо в будинку або квартирі проживає велика родина, машинка буде працювати постійно, і чим більше комплектів посуду в неї можна завантажити одночасно, тим краще. Місткість посудомийки важлива і в тому випадку, якщо господарі часто влаштовують банкети і вечірки. Невеликій сім'ї, яка основну частину року живе без гучних домашніх розваг, цілком вистачить вузької моделі на вісім-десять комплектів. Але якщо в сім'ї чотири і більше осіб, які вважають за краще харчуватися вдома, вузьку машинку доведеться включати кілька разів на день, а це додаткові витрати води і електроенергії.
  • Тип завантаження. Якщо потенційний покупець не бажає кожен раз нахилятися, щоб завантажити машинку (або якщо у нього, наприклад, проблеми зі спиною), варто віддати перевагу моделі з вертикальним завантаженням. Однак купити підходящу машину з горизонтальним завантаженням в Україні куди простіше.
  • Режими (кількість і різновиди). У кожної посудомийки є мінімальний набір з чотирьох-п'яти режимів: стандартний, інтенсивний, економічний, прискорений. У більш «сучасних» моделях передбачені також ополіскування і автоматичний режим. Чим більше функцій, тим вище вартість обладнання, тому важливо заздалегідь визначитися, які програми можуть використовуватися кожного дня, а які – очевидно зайві.
  • Додатковий функціонал. Це інтенсивне очищення (підходить для миття каструль), конвекційна сушка, самоочищається фільтр і так далі. Як правило, додатковими функціями, наприклад посиленою мийки і розпилювача, оснащують повнорозмірні агрегати. Вузькі і компактні машинки теж можуть мати нестандартні опції, але це рідкість.
  • Дизайн. Ясна річ, цей параметр дуже суб'єктивний. Однак широкий асортимент дозволяє відшукати саме ту модель, що найбільше підійде під інтер'єр кухні.
  • Вартість. Моделей на ринку дійсно багато, і підібрати посудомийну машину з необхідним набором функцій і за прийнятною ціною цілком реально. Компактні машинки – найдешевші, вузькі дорожче, а повнорозмірні – найдорожчі, особливо якщо вони вбудовані. На ціну впливає також бренд і виробник побутової техніки.

Якщо у вас велика сім'я і гостинний будинок або просто немає часу і бажання кожен день вручну мити посуд, варто задуматися про придбання посудомийної машини. Як правильно вибрати посудомийну машину для будинку? Перш за все, потрібно визначитися з тим, які завдання має вирішувати машина, а також оцінити розміри кухні.

сайт зроблено в adgrafics