Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

При виборі електричної помічниці для прання необхідно звертати увагу на цілий ряд нюансів, без знання яких ми ризикуємо купити зовсім не те, що нам би хотілося. Тому головне, на що варто звернути увагу, – це:

  • тип завантаження;
  • розміри і максимальне завантаження;
  • бак і барабан;
  • віджим;
  • клас прання;
  • енергоспоживання.

Тип завантаження. При виборі хорошого апарату вагому роль відіграє тип завантаження. Здавалося б, яка різниця, з якого боку ми будемо завантажувати білизну в машинку. Але в дійсності це справа не тільки зручності, але і раціональності. Так, машини з вертикальним завантаженням вимагають менше місця, розташувати їх можна навіть в невеликому куті. Крім цього, в використанні вони більш зручні, так як навіть в процесі прання можна додати забуте або, навпаки, вийняти зайве.

Якщо ж місце в квартирі дозволяє, то можна брати машинку і з фронтальним завантаженням. Перуть вони нітрохи не гірше і мають свої переваги. Таку машинку простіше вбудовувати. Є низькі моделі, які увійдуть навіть під раковину, що дозволяє заощадити місце. Тут особливу увагу варто звернути лише на можливість відкривати завантажувальні дверцята на 180 градусів.

Крім цього, важливою відмінністю між фронтальною і вертикальною машинками можна назвати розташування пульта управління. На перший погляд різниці начебто і немає. Але якщо подумати, то розташований зверху пульт машинки з вертикальним завантаженням більш зручний: якщо у вас є маленькі діти, туди вони точно не дотягнуться. Хоча у більшості моделей з фронтальним завантаженням є функція «захист від дітей». Тому вирішувати, яку пральну машину вибрати, необхідно виходячи і з таких нюансів, що здаються незначними.

Розміри і максимальне завантаження. Габарити – одна з головних особливостей, на які варто звертати увагу. Тут виробники нас не обмежують, що дозволяє підібрати потрібний апарат виходячи з наявного місця. Як правило, висота пральних машинок становить 85 см, ширина – 60 см, а ось глибина може варіюватися від 32 до 60 см. І це при виборі пральної машини часто виступає основним фактором.

Але не варто забувати, що гонитва за компактністю призводить і до зменшення місткості барабана, а це веде до зниження кількості білизни в одне прання. Якщо ви живете один або удвох, то проблеми в цьому не буде, але якщо троє або більше, то даний нюанс цілком може стати серйозною проблемою. Адже в малогабаритну, 32-сантиметрову машинку більш 3,5 кг білизни не увійде. Машини середньої глибини дозволять завантажувати вже до 4,5 кг, а апарати з глибиною 58-60 см здатні вміщати в себе до 7 кг білизни. Останній варіант буде особливо корисний, якщо сім'я у вас велика.

Бак і барабан – наступне, на що потрібно звертати свою увагу. Тут важливо дізнатися, з якого матеріалу складаються ці елементи пральної машини. І якщо барабан завжди роблять з нержавіючої сталі, то бак (та ємність, в яку вбудований барабан) може виготовлятися з різних матеріалів. Безумовно, найбільш надійною і довговічною вважається нержавіюча сталь, але машинки з баком з «нержавійки» більш галасливі.

 

Бак 282801 стиральной машины

 

Композиційні матеріали (поліплекс, карборан, полінокс і ряд інших) поступаються по надійності, але зате відрізняються високою теплоізоляцією, зносостійкість і добре поглинають вібрації, що знижує рівень шуму машинки в цілому. Решта ж характеристики барабана і бака практично нічим не відрізняються.

Віджимання, клас прання і енергоспоживання. Коли виникає питання, як правильно вибрати пральну машину, мало хто звертає увагу на такі моменти, як клас прання, віджимання і енергоспоживання. А це є досить важливою особливістю. Припустимо, від класу прання залежить, наскільки дбайливо буде пральна машинка ставитися до ваших речей. Так, машини класу «A» вважаються найбільш делікатними в пранні.

 

Стиральные машины ATLANT

 

Європейські стандарти передбачають класи від «A» до «G», де з найбільш низьким рівнем маркуються машинки класу «G», збільшуючись до «A». Ці ж класи можуть сказати не тільки про «любов» до вашої білизни, але також і те, наскільки машинка економічна і як добре вона може віджати тканини. Так, найвищий клас «A» при температурі 60 градусів споживає електроенергії менше ніж 1 кВт/ год.

Що ж стосується віджимання, то в більшості випадків є перемикач, що дозволяє змінювати ступінь віджиму в залежності від ваших потреб. 1600 оборотів дозволяють отримати практично суху білизну, а 400 оборотів – сильно вологу, що більше підходить для чутливих або ніжних тканин.

Програми прання. Залежно від виробника і ціни, програми у різних пральних машинок можуть відрізнятися. Однак практично всі виробники включають в свої вироби набір стандартних програм, які є як у дорогих моделей, так і у їх більш дешевих побратимів. До таких програм можна віднести: шерсть, синтетика, льон, бавовна та інші. Крім основних, пральні машини можуть оснащуватися і цілим рядом додаткових функцій: замочування, сильно забруднена, швидке прання, додаткове полоскання, видалення плям та інші.

Багато моделей, крім цього, отримують і розумний режим «Fuzzy Logic», що робить прання ще більш зручним, так як дана система здатна самостійно визначити тип прання, відстежити кількість всипаного порошку, відрегулювати необхідну кількість води, тривалість прання, оптимальний режим віджиму та інші корисні функції. Це дозволяє не тільки спростити процес прання для господаря машинки, а й заощаджувати воду і електроенергію.

Керуючись цими нескладними правилами, ви легко і без сторонньої допомоги зможете вибрати пральну машину своєї мрії, яка буде служити вам довгі роки, постійно радуючи вас гарним та якісним пранням.

 

сайт зроблено в adgrafics