Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

2 вересня 2020 року в місті Кам'янець-Подільський спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій проведено нараду спрямовану на запобігання поширенню незареєстрованих генетично модифікованих організмів у відкритих системах та запобігання поширення та обігу контрафактного насіння, на яку були запрошені представники суб’єктів господарювання, органів місцевого самоврядування та інші зацікавлені особи.

Протягом наради були розглянуті та обговорені питання щодо вимог законодавства під час створення, дослідження та практичного використання ГМО у відкритих системах, заборони використання генетично модифікованих організмів до їх державної реєстрації, висвітлено алгоритм дій при зверненні суб’єктів господарювання, фізичних осіб щодо можливого розповсюдження незареєстрованих ГМО у відкритих системах.

Також, головним спеціалістом відділу контролю у сфері насінництва та розсадництва Стрельбіцьким М. В. висвітлено вимоги законодавства в сфері насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин, розглянуто заходи з запобігання поширенню та обігу контрафактного насіння.

Крім того, головний спеціаліст відділу фітосанітарних заходів на кордоні Олійник М.О. виступив з інформаційним матеріалом щодо протруєння озимих культур під урожай 2021 року. 

Присутнім наголошено на необхідності дотримання заходів з запобігання поширення, розповсюдження, попередження використання незареєстрованих ГМО у відкритих системах та недопущенні введення в обіг контрафактного насіння та вручено «Методичні рекомендації щодо придбання насіння сільськогосподарських культур».

7475

сайт зроблено в adgrafics