Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

34

Відповідно до секторального плану державного ринкового нагляду на 2020 рік, згідно з направленням на проведення перевірки та наказом на проведення планового заходу державного нагляду (контролю) посадові особи відділу ринкового та метрологічного нагляду Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області 26 серпня 2020 року здійснили вихід для проведення планової перевірки характеристик енергоспоживчих продуктів, в тому числі: побутових холодильних приладів та побутових пральних машин; побутових посудомийних машин; телевізорів; кондиціонерів повітря; пилососів; побутових духових шаф та кухонних витяжок тощо, що знаходяться у одному із магазинів міста Хмельницького.

Перед початком проведення перевірки посадовими особами органу ринкового нагляду пред’явлено службові посвідчення, направлення на проведення перевірки, зроблено запис в Журналі реєстрації перевірок. 

Суб’єкт господарювання створив перешкоди шляхом недопущення до проведення перевірки характеристик продукції та не виконав встановлені вимоги Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» посадових осіб, які здійснюють ринковий нагляд. 

Про відповідальність за порушення вимог Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» суб’єкт господарювання попереджений (ст. 44 зазначеного Закону та ст. 18837 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Щодо діяльності у сфері ринкового нагляду повідомляємо наступне. 

Державний ринковий нагляд – діяльність органів ринкового нагляду з метою забезпечення відповідності продукції встановленим вимогам, а також забезпечення відсутності загроз суспільним інтересам.

Законодавство України про державний ринковий нагляд і контроль продукції складається з Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції», Закону України «Про загальну безпечність нехарчової продукції», інших нормативно-правових актів, що регулюють відносини в цій сфері, у тому числі Технічних регламентів.

Метою здійснення ринкового нагляду є вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів з відповідним інформуванням про це громадськості щодо продукції, яка при її використанні за призначенням або за обґрунтовано передбачуваних умов і при належному встановленні та технічному обслуговуванні становить загрозу суспільним інтересам чи яка в інший спосіб не відповідає встановленим вимогам.

Держпродспоживслужба забезпечує реалізацію Європейських принципів здійснення ринкового нагляду в Україні з дотриманням вимог законодавства.

Посадові особи, які здійснюють ринковий нагляд на споживчому ринку, забезпечують рівень захисту споживачів на придбання безпечної продукції, сприяють зменшенню кількості підприємств, що допускають порушення законодавства, запроваджують мотиваційні механізми для здійснення суб’єктами господарювання самостійного контролю відповідності продукції встановленим вимогам.

Шановні споживачі, щоб уникнути порушень своїх прав, вимагайте в повному обсязі інформацію про товар, який ви купуєте. Наразі доречним є гасло: «ПРОІНФОРМОВАНИЙ-ОЗБРОЄНИЙ». 

Бажаємо Вам безпечних та корисних покупок!

сайт зроблено в adgrafics