Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

cert

Ідея випуску подарункових сертифікатів виникла на заході, де вони успішно існують вже не один десяток років. В Україні подарунковий сертифікат з’явився відносно недавно, але встиг завоювати величезну популярність серед інтернет-магазинів, фітнес-клубів, спа-салонів, ювелірних магазинів, в індустрії розваг і інших сферах.

Покупці цінують подарункові сертифікати за те, що вони спрощують нелегкий процес вибору презенту рідним і близьким. Сертифікат на покупку або послуги – оригінальний і універсальний подарунок, в пошуках якого не потрібно блукати по магазинах і витрачати купу часу. Немає необхідності турбуватися, що він не підійде по якихось параметрах або просто не сподобається.

Подарунковий сертифікат на день народження або весілля завжди доречний, він дозволить одержувачу самостійно підібрати для себе потрібну річ або послугу з безлічі варіантів на певну суму. Крім того, яскравий і нарядний сертифікат на покупку виглядає набагато краще, ніж просто гроші, вкладені в конверт, і витрачати час на упаковку подарунка не доведеться. Тому купити подарунковий сертифікат на свято - відмінна ідея. 

Кожен Сертифікат має певні цілі. Існують наступні види.

1. Платні. Цей варіант є відмінним рішенням для подарунка знайомим. Існують сфери, які найбільш популярні серед придбання споживачами сертифікатів: магазини, салони краси. Платні сертифікати, в свою чергу, можуть бути двох різновидів. У першому випадку - це покупка за повною вартістю, тобто, придбали подарунковий сертифікат номіналом тисяча гривень і на цю ж суму купили товар. Другий варіант - дисконтний. Тобто, сертифікат має номінал 500 гривень, а платите ви за нього всього лише 400 гривень.

2. Знижковий сертифікат. Клієнт набуває певний товар або послугу, а йому за це безкоштовно надається сертифікат на знижку. Тобто, якщо він усім задоволений і повернеться назад, то зможе отримати на покупку певну знижку. Таку знижку можна передарувати комусь. Даний варіант допомагає залучити постійнихклієнтів.
        3. «Подаруй другу». Такий варіант є свого роду способом поширення інформації про свої послуги за допомогою клієнта. Тобто, покупцю буде простіше розповісти другу про організацію і при цьому подарувати як бонус сертифікат.

Взагалі,саме визначення подарункового сертифіката трактується так: Подарунковий Сертифікат – це документ, що підтверджує платіж у вигляді передоплати заплановані до придбання та отримання товари (роботи, послуги) в зазначених у ньому магазинах на суму, що еквівалентна номіналу сертифіката.

В більшості випадків, це - пластикова картка з магнітною стрічкою певного номіналу та визначеного строку дії, а взагалі, його форма і вигляд залежать від фантазії та можливостей продавця, жодних суворих правил для нього законодавством не передбачено. Він може мати вигляд паперового документа або пластикової картки (може також називатися «Подарункова картка»).

Зазвичай, «Подарунковий сертифікат» має фіксовані номінали: 100 грн, 250 грн, 500 грн, 1000 грн, 2000 грн. Номінал подарункового сертифіката вказується в гривнях та дорівнює його вартості, причому цінова різноманітність номіналів залежить тільки від бажання продавця. Подарункові сертифікати можуть діяти протягом певного строку або бути безстроковими.

«Подарунковий сертифікат» можливо придбати за готівку або з використанням банківської платіжної карти через касу магазину Продавця або оформивши замовлення через інтернет-магазин Продавця, здійснивши безготівковий платіж на банківський рахунок Продавця «Подарункового сертифіката».

Під час придбання Подарункового Сертифіката Покупцем сплачується грошова сума, яка дорівнює фіксованому номіналу «Подарункового сертифіката» та є завдатком, який зараховується в рахунок оплати за товар, який буде придбаний особою, яка пред’являє Подарунковий Сертифікат у майбутньому.

Подарунковий Сертифікат автоматично стає активним відразу з моменту його придбання (у разі придбання через касу магазину Продавця) та протягом 24 годин, з моменту отримання Подарункового Сертифіката (у разі придбання за безготівковим розрахунком).

Варто пам’ятати, що з точки зору правових норм Подарунковий Сертифікат є документом, що підтверджує зобов’язання підприємця (продавця) передати в майбутньому його пред’явнику товари (роботи, послуги) на певну суму та право пред’явника на отримання цих товарів (робіт, послуг) і не рахується товаром.

Тому, в публічних офертах та умовах обігу подарункових сертифікатів суб’єкти господарювання передбачають умови про те, що купуючи сертифікат чи використовуючи його, споживач, підтверджує, що ознайомлений з Правилами придбання Сертифіката, які зазвичай зазначені на самому сертифікаті або з якими споживачів зобов’язані ознайомити продавці перед придбанням сертифіката. З цією інформацією споживач має ознайомитись, купуючи товар на касі та здійснюючи свій свідомий вибір. Тому будьте уважні і вимагайте  інформацію, якщо Вам її не повідомляють.

Проблеми також можуть виникнути в процесі обміну Сертифікатів на товар, адже, справді, буває складно підібрати асортимент товарів, який би  копійка в копійку уклався в номінал. З послугами справа стоїть простіше, оскільки подарункові сертифікати в цій сфері видаються цілеспрямовано на будь-яку послугу згідно з прайсом (масаж, манікюр, SPA-процедури тощо). Тому, якщо сума, на яку вибрано подарунки, більша за номінал подарованого Сертифіката, покупець доплачує за вибраний подарунок або Сертифікат. Якщо вартість Сертифіката перевищує суму подарунка, то різниця звичайно не компенсується грошовими коштами, але при цьому вона може залишатися на персональному рахунку покупця Сертифіката і враховуватися під час наступних придбань Сертифікатів цього магазину (але це вже за умовами Правил обігу подарункових сертифікатів кожного суб’єкта господарювання).

Важливо те, що всі нюанси використання Подарункових Сертифікатів мають бути відображені в спеціально розроблених Правилах використання подарункових сертифікатів, які повинні доводитися до відома покупців, так як в більшості випадків Подарункові Сертифікати обміну (на інші номінали) та поверненню не підлягають!

сайт зроблено в adgrafics