Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

scanlite1

   За інформацією Департаменту АПР Хмельницької ОДА, аграрії Хмельниччини завершили сівбу ранніх ярих зернових культур на площі понад 100 тис. га. Зокрема ярий ячмінь посіяно на площі 83,6 тис. га, яра пшениця – 7,7 тис. га, овес – 4 тис. га, горох – 5,2 тис. га.

   Також сільгосппідприємства області в процесі посіву пізніх культур. Уже посіяно біля 12 тис. га (51% до наміченого) цукрових буряків, 2,5 тис. га (2%) соняшника. На площі близько 6 тис. га, що становить 10% до запланованого, висіяні кормові культури.
   Звертаємо увагу суб’єктів, які планують виробництво насіння та садивного матеріалу на необхідності до початку настання строків проведення польового оцінювання, подати заяву про включення юридичної або фізичної особи-підприємця до Державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва (далі - Реєстр).
   Реєстр формується щорічно. Обов’язковими вимогами до суб’єктів, що планують діяльність з виробництва насіння є:

  • наявність у штатному розписі спеціаліста відповідної кваліфікації для організації насінництва та розсадництва або наявність відповідної кваліфікації для організації насінництва та розсадництва безпосередньо у фізичної особи-підприємця;
  • наявність матеріально-технічної бази, необхідної для провадження господарської діяльності у сфері насінництва та розсадництва.

   Відповідальність за достовірність поданих відомостей несе заявник.
   Форми заяв, які подаються для включення заявника до Реєстру та для внесення змін до відомостей які містить такий Реєстр передбачено наказом Міністерства аграрної політики і продовольства України від 13.06.2016 № 198. Ознайомитись з наказом та формами можна на сайті Верховної ради України за посиланням.
Включення до Реєстру суб'єктів насінництва та розсадництва фізичних або юридичних осіб регламентується ст. 12 Закону України «Про насіння і садивний матеріал» і проводиться відповідно до «Порядку ведення Реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва» затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 р. № 882. Ознайомитись з Постановою можна за посиланням.
   Заяву про включення юридичної або фізичної особи-підприємця до Реєстру може бути подана у письмовій або електронній формі. У письмовій формі заява подається особисто або надсилається поштовим відправленням за адресою: 01001, Україна, м. Київ, вул. Хрещатик, 24, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. В електронній формі подається на адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..
   Звертаємо Вашу увагу, що при відправці електронною поштою повідомляйте своє прізвище, ім’я та по-батькові, зворотну адресу і контактні телефони для оперативного вирішення питань.

   Інформація має рекомендаційний характер.

Відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

сайт зроблено в adgrafics