Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

   Під час організації виконання робіт пов’язаних з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами суб'єктам господарювання різних форм власності необхідно отримати посвідчення (допуск) на право проведення таких робіт.

   Установи (організації), фізичні особи-підприємці та громадяни для отримання посвідчення (допуску) повинні подати посадовим особам у сфері захисту рослин Головного управління Держпродспоживслужби у Хмельницькій області та в районах, заяву щодо проведення навчання (спеціальної підготовки) з питань безпечного проведення робіт з пестицидами і агрохімікатами та копію медичної книжки згідно форми, що визначено Постановою КМУ № 746 від 18 вересня 1995 року.
   Після проходження навчання (спеціальної підготовки) з питань безпечного виконання робіт з пестицидами і агрохімікатами та позитивного складання іспиту видається посвідчення на право роботи з пестицидами і агрохімікатами.
   Для видачі допуску – підставою є посвідчення про проходження навчання та медична книжка з висновком медичної комісії про здоровий стан працівника.

DopuskDopusk1

   Даний захід проводиться безкоштовно.
   Відповідальність за порушення законодавства у сфері захисту рослин несуть особи, винні у непроходженні спеціальної підготовки та неотриманні відповідного допуску і посвідчення на право проведення робіт, пов’язаних з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею засобами захисту рослин. Відповідно до Закону України «Про захист рослин» невиконання вищезазначеного тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову відповідальність.

Олег Бугрим, головний спеціаліст відділу прогнозування, фітосанітарної діагностики та аналізу ризиків

сайт зроблено в adgrafics