Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Bag

Ми звикли купувати валізу «на віки». Щоб вона пережила не одну поїздку, щоб коліщата не відламалися, блискавка не розійшлася.

Валізи і дорожні сумки для подорожей у будь-якій сім'ї зберігаються роками, однак для продавців багажного приладдя літо – найгарячіший час. Яких тільки валіз, дорожніх сумок і рюкзаків тут немає, і ціни – від цілком доступних до захмарних. Але що все-таки купувати? Спробуємо дати кілька порад.

Перш за все потрібно вирішити, куди ви їдете, навіщо і на скільки часу.

Як вибрати дорожню сумку? Однією з головних переваг сумок є їх м'якість. При транспортуванні сумки, наприклад, в автомобілі, м'яку сумку можна запхнути в будь-який кут багажника або салону, а з валізою фіксованої форми зробити цього не можна. Крім того, сумку можна переносити за допомогою наплічного ременя, при цьому сумка добре і зручно прилягає до тіла мандрівника.

Окремий вид сумок – сумки на коліщатках, що поєднують в собі зручність транспортування і змінність форми – але врахуйте, що форми тільки верхньої частини сумки, оскільки дно закріплено на жорсткій рамі з коліщатками. Ще одна важлива перевага сумок їх невеликий розмір і можливість взяти із собою в літак. Відразу відзначимо і головний недолік будь-яких сумок – речі в них неминуче мнуться.

Які переваги валізи перед сумкою? Переваги валіз перед сумками очевидні – при переїзді речі в них можна укласти більш акуратно, менше мнуться і значно краще виглядають по приїзді. Однак, велику валізу при авіаційному перельоті доводиться здавати в багаж, що загрожує втраті речей. Тому варто задуматися, чи дійсно вам потрібно стільки речей на тижневий відпочинок? Є сенс придбати валізу, яку за розміром дозволено брати в салон літака – в інструкції на валізу це обов'язково буде вказано. І згадайте правило: перед поїздкою слід зібрати все, що ви вважаєте абсолютно необхідним для свого відпочинку. А потім прибрати рівно половину цих речей.

На що звернути увагу, вибираючи валізу на коліщатах?

Сумки не обов'язково забезпечуються коліщатками, а от валізи без коліс зараз практично не випускають. Однак коліщатка теж бувають різні. Насамперед, вони повинні, по можливості, глибше розташовуватись в корпусі валізи, інакше при навантаженні-розвантаженні в аеропорту їх обов'язково зламають. Важливо, щоб колеса оберталися окремо, кожне на своїй осі. Скільки коліс? Якщо має транспортування виключно по гладкій рівній поверхні - то краще чотири (для великих валіз), причому вони повинні бути зроблені з гумоподібного силікону, колеса з жорсткої пластмаси обов'язково тріснуть і зламаються.

Які ручки на сумці і валізі не відірвуться в першу ж поїздку? Уявити собі валізу або сумку на коліщатках без телескопічної ручки зараз неможливо. Але годиться не всяка – краще, якщо ручка буде з двох, а не трьох висувних секцій (менше ламається). Ручка повинна бути міцною і повністю ховатись в корпусі вашої поклажі. І обов'язково – крім висувної ручки повинна бути ще одна, а краще дві звичайні ручки з пластмаси або міцної пластикової стрічки. Вантажники в аеропорту не стануть морочитися з телескопічною ручкою, і якщо інших немає – просто шпурнуть валізу на стрічку транспортера, схопивши за колеса або кути, обов'язково що-небудь пошкодивши. При покупці сумки середньої вартості особливу увагу слід звернути на кріплення і вид ручок. Ручки повинні бути міцно прикріплені до основи - можна просто посмикати. Бажано, щоб ручки були армовані, наприклад полівінілхлоридною трубкою. 

Валізі з якими замками варто віддати перевагу? У корпус валізи зазвичай вбудовують цифровий замок. Здавалося б, цього й досить, проте краще, якщо є ще й вушка для навісного замка. Особливо великі валізи варто замотати спеціальною плівкою, але не від злодіїв, а щоб при трясці випадково не розкрилися замочки.

З якого матеріалу варто вибрати валізу або дорожню сумку? Легкі валізки з міцної синтетики зручні, але все-таки бояться порізів і інших пошкоджень. Пластикові жорсткі валізи в цьому сенсі набагато краще, проте дряпаються і навіть тріскаються. Найміцніші валізи зроблені з пластику, армованого дрібною металевою (титановою) стружкою. Зрозуміло, вони коштують дорожче. Найпрестижнішими і, відповідно, найважчими і незручними є валізи зі шкіри. І вже звичайно, найдорожчими. Сумки виготовляють з простацького нейлону, або з більш значної синтетики з полімерною підкладкою, або зі шкірзамінника і, нарешті, з натуральної шкіри. Найдешевші – це, зрозуміло, нейлонові сумки самих різних розмірів.

Що має бути всередині у добре зробленої валізи? Всередині валізи має бути кілька відділень, що закриваються на блискавку або просто відокремлених один від одного відділень. Не забувайте про обмеження – у валізах, що здаються в багаж.

Приємних вам подорожей! 

сайт зроблено в adgrafics