Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Відповідно до секторального плану державного ринкового нагляду на 2019 рік спеціалістами відділу у I півріччі 2019 року проведено 26 планових виїзних перевірок характеристик продукції у її розповсюджувачів та 10 позапланових виїзних (невиїзних) перевірок, відповідно до інформації з національної інформаційної системи державного ринкового нагляду та системи оперативного взаємного сповіщення про продукцію, що становить серйозний ризик. Відібрано 3 зразки продукції щодо проведення їх експертизи на відповідність вимогам Технічних регламентів.

За результатами перевірок суб'єктам господарювання видано 66 Рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, з яких: 23 Рішення щодо усунення формальної невідповідності, 15 Рішень щодо приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами, 28 Рішень щодо тимчасової заборони надання продукції на ринку.

За розповсюдження та введення в обіг продукції, що не відповідає встановленим вимогам Технічних регламентів до суб'єктів господарювання застосовані штрафні санкції в сумі 71,4 тис.грн., відповідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції». До державного бюджету в добровільному порядку сплачено штрафи на суму 62,9 тис.грн.

Також, протягом I півріччя 2019р. проведено 6 планових перевірок з метрологічного нагляду щодо дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства у сфері законодавчо регульованої метрології. Порушення метрологічних вимог встановлено у 3 суб’єктів господарювання, яким видані приписи про усунення. Перевірки проводились у 3 медичних закладах, де встановлено, що застосовувались не повірені засоби вимірювальної техніки. Також, проведені перевірки: на 1 ринку та на 2 АЗС, де не було виявлено порушень метрологічних вимог. При проведенні перевірок обревізовано 1474 одиниці засобів вимірювальної техніки, з яких 12 одиниць визнано непридатними до застосування. За звітний період проведено 3 позапланові перевірки, щодо виконання суб’єктами господарювання приписів про усунення порушень метрологічних вимог. 

Спеціалістами відділу прийнято участь у нараді-семінарі «Обговорення проблемних питань з реалізації Державної політики у сфері ринкового та метрологічного нагляду» та у семінарі - навчанні «Сучасний стан і перспективи розвитку метрологічної системи в Україні. Реформування системи технічного регулювання. Акредитація випробувальних та калібрувальних лабораторій на відповідність новій редакції стандарту ДСТУ ISO/IES 17025:2017. Валідація і верифікація методів і методик», які відбулись у Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

На сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області спеціалістами відділу висвітлено 38 статей щодо проблемних питань характеристик нехарчової продукції. 

сайт зроблено в adgrafics