Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

   В залежності від строків посіву, не сьогодні-завтра розпочнеться попереднє інспектування насінницьких посівів зернових культур для встановлення ідентичності сорту і визначення сортової чистоти (типовості). Для м’якої та твердої пшениці, ячменю, жита, тритикале, вівса – це час періоду колосіння-цвітіння.

   Польове оцінювання насіннєвих посівів (насаджень) з видачею сертифіката, що засвідчує сортові якості насіння (садивного матеріалу) проводиться виключно у суб’єктів, які включені до Державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва.
   Станом на 20 травня до Державного реєстру на 2019 рік по Хмельницькій області включено лише 4 суб’єкта господарювання (у 2018 році – 30).
   З метою уникнення непорозумінь звертаємо увагу суб’єктів, які планують виробництво насіння та садивного матеріалу на необхідність в якнайкоротші терміни, до початку настання строків проведення польового оцінювання, подати заяву про включення юридичної або фізичної особи-підприємця до Державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва на 2019 рік.
Форми заяв, які подаються для включення заявника до Державного реєстру та для внесення змін до відомостей які містить такий Реєстр передбачено Наказом Міністерства аграрної політики і продовольства України від 13.06.2016 № 198. Ознайомитись з наказом та формами можна на сайті Верховної ради України за посиланням.
   Включення до Реєстру суб'єктів насінництва та розсадництва фізичних або юридичних осіб регламентується ст. 12 Закону України «Про насіння і садивний матеріал» і проводиться відповідно до «Порядку ведення Реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва» затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 30.11.2016 № 882. Ознайомитись з Постановою можна за посиланням.
   Заяву про включення юридичної або фізичної особи-підприємця до Державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва на 2019 рік необхідно подавати на адресу: 01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 24, Міністерство аграрної політики та продовольства України.

сайт зроблено в adgrafics