Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

   Головне управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області відповідно до наданих повноважень здійснює державний контроль за додержанням вимог законодавства в сфері насінництва та розсадництва.

   Проте, і суб’єкти насінництва та розсадництва, відповідно до ст. 13 Закону України «Про насіння і садивний матеріал» зобов’язані здійснювати внутрішньогосподарський контроль за виробництвом та обігом насіння і садивного матеріалу. Без контролю не можливо управляти будь-яким процесом. Основне завдання внутрішньогосподарського контролю усунути причини, що спричиняють сортове й видове засмічення, погіршення якості насіння під час вегетації посівів, збирання врожаю, його очищення й складування, збереження, транспортування.
Внутрішньогосподарський контроль необхідно проводити на всіх етапах доробки насіння. Він здійснюється керівниками господарств, агрономічним персоналом фермерами та іншими суб’єктами, які вирощують або вводять в обіг насіння. Підприємство зобов’язане гарантувати відповідність насіння і садивного матеріалу, що підлягає реалізації, сортовим і посівним (товарним) якостям, зазначеним у сертифікатах на насіння і садивний матеріал.
   Ознайомитись з рекомендованими етапами внутрішньогосподарського контролю можна за посиланням

   Разом з тим, звертаємо увагу, що даний матеріал не встановлює норм права і має лише рекомендаційний характер.

Відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

сайт зроблено в adgrafics