Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

    В останнє десятиліття будівельний ринок порадував людей багатьма нововведеннями, серед яких якісно нові вироби в модернізованому варіанті. Це стосується і вікон. Зовсім недавно всюди встановлювалися виключно дерев’яні вікна та всі були задоволені ними, але ось минуло трохи часу і їх активно витісняють пластикові варіанти.

    Сьогодні більшість людей не замислюючись купує саме останні, хоча на ринку безліч фірм, що пропонують ремонт і виготовлення дерев’яних вікон.
Особливості дерев’яних вікон
    Багато людей залишаються вірними прихильниками саме дерев’яних вікон, і це має своє пояснення. Ті, хто хоч трохи намагався вникнути в суть питання, повинні знати, що дерево володіє багатьма перевагами і сильними сторонами в порівнянні з пластиком.
    Пластикові вікна в народі люблять називати ще євровікнами. Таку назву має на увазі собою те, що вони активно використовуються в Європі і є як би ознакою кращого життя. Але ось невдача — в самій Європі від пластику вже давно почали відмовлятися і повертатися до дерева. У таких країнах, як Нідерланди, Фінляндія, Швеція, в наш час більше 70% вікон виготовляються саме з дерева.
    Переваги дерев’яних виробів над пластиковими за багатьма пунктами, серед яких можна виділити:
Екологічність. Дерево—це повністю природний матеріал, який за замовчуванням не може бути шкідливим для здоров’я людини. Пластик може виділяти хоч і слабкий, але все ж неприємний хімічний запах, а дерево, навпаки, виділяє корисні мікроелементи і робить атмосферу в приміщенні чистішою. Навіть невеликий шар фарби або лаку ніяк його не псує. Якщо трапиться надзвичайна обставина, наприклад, пожежа, то з ПВХ вікон при горінні буде виділятися безліч їдких елементів та дуже шкідливих для організму. Дерево ж просто обвуглиться, і не буде виділяти нічого небезпечного.
Зовнішній вигляд. Всі пластикові вікна виглядають абсолютно однаково — білі рамки і склопакет. Єдине, в чому там може бути різноманітність, це форма виробу. Що стосується ж дерев’яних вікон, то різноманіття вибору тут дуже велике. По-перше, для виготовлення можна брати різну деревину. Вся вона відрізняється по малюнку, відтінку та фактурі. У поєднанні з гарним лаком виходить презентабельний зовнішній вигляд. По-друге, в дереві можна виконувати декоративні елементи, типу різьблення або виточування. Це тільки пара плюсів, насправді їх значно більше. Збираючись купувати нові вікна, не поспішайте замовляти саме пластикові вироби, думаючи, що раз ними користується більшість, то це правильно. Дерев’яні вікна зовсім скоро знову обійдуть за популярністю пластик і повернуть колишню популярність.

сайт зроблено в adgrafics