Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

konki

Взимку великий вибір розваг: катання на лижах, санках, ліплення сніговика і різних фігур, а ще можна кататися на ковзанах. У даній статті ми розповімо, на які параметри звернути увагу при виборі ковзанів.

Як вибрати ковзани для катання?

Для початку потрібно визначитися для чого саме вам потрібні ковзани? Є люди, які професійно займаються цим спортом, для такої категорії людей необхідні професійні ковзани. Черевик і лезо виготовляються з професійного матеріалу, черевик більш щільний, а лезо має особливу форму зубців. Їх вартість складає від 2000 гривень.

Є люди, які просто хочуть покататися на ковзанах на льоду у дворі, у парку, на закритих майданчиках. Для них необхідні ковзани для масового катання, вартість таких ковзанів нижче, ніж у професіоналів і купити можна до 1500 гривень. Лезо в ковзанах для масового катання прикручуються до черевика і пересунути їх вже не можна. У ковзанах для професійного катання можна переставити лезо під власний стиль катання людини також є  ковзани для того, щоб грати в хокей. Зубчиків на передній частині леза немає, форма леза округлена і ковзани призначені для того, щоб набирати швидкість. Чим дорожче ковзани, тим краще якість леза і воно довше не буде стиратися. Дорогі леза призначені для професіоналів. Зазвичай такі ковзани чорного кольору.

Класичне кріплення на ковзанах – це шнурки. У продажу є ковзани без шнурків – з кліпсами.

Не потрібно купувати ковзани через інтернет-магазин, їх потрібно обов’язково міряти. Можливо, як і у взутті, розмір, зазначений на коробці може вам не підійти. До того ж нога у людини теж різна, у одних вона вузька, у інших повна. Надягаємо теплі шкарпетки, в яких будемо кататися, далі одягаємо ковзани, зашнуровуючи повністю. Встаємо на килимок, щоб не зіпсувати лезо, трохи ходимо, тупцюємо, дивимося, чи комфортно нозі чи ні?

Захисні аксесуари, якщо ви встаєте, перший раз на лід, то краще за все буде купити захист, який одягається на одяг зверху, а саме на лікті, коліна, долоні і на голову. Якщо при катанні людина падає, то не зламає собі руки або ноги. Для дітей краще всього брати захист і не економити на здоров’ї дітей. Не завжди в комплекті йде чохол для леза. Найкраще, щоб він був не пластиковий, а з тканини.

Як навчитися кататися на ковзанах?

В Інтернеті можна знайти відео матеріал і подивитися, як правильно кататися на ковзанах, повертати і гальмувати. Можна записатися в секцію фігурного катання. Не потрібно ходити на ковзанах – це не правильно, на льоду потрібно їздити так, ніби ви малюєте ялинку. У деяких місцях є спеціальні стійки – з ними не страшно впасти і простіше навчитися кататися.

Догляд за ковзанами.

Як і за будь-якою річчю, за ковзанами необхідно доглядати. Після катання на ковзанах, знімаємо їх і протираємо сухою ганчіркою. Одягаємо м’які чохли на лезо.

Примітка: не можна використовувати пластикові чохли, при такому зберіганні в майбутньому на лезі кінчика з’явиться іржа. Не можна сушити ковзани на батареї - відбудеться деформація черевика.

Розсувні ковзани.

Якщо ковзани потрібні для дитини, яка займається фігурним катанням, то потрібно купувати напівпрофесійні ковзани. Якщо ковзани потрібні для того, щоб покататися з батьками, друзями, то краще за все купувати розсувні ковзани.

Розсувні ковзани – це ковзани, розмір яких можна регулювати в міру збільшення розміру ноги. Такий варіант підходить для дітей і підлітків, ніжка яких збільшується з кожним роком. В даному випадку батькам не доведеться щороку витрачається на нові ковзани для своєї дитини.

Ролики-ковзани.

Якщо ви любите кататися взимку на ковзанах, а влітку на роликах, то можна розглянути модель два в одному. До зими катаємося на роликах, а в зимовий час знімаємо колеса і переставляємо на лезо. Кататися можна не тільки на відкритому повітрі на льоду, але і знайти закриті місця для катання, вони є в кожному місті.

сайт зроблено в adgrafics