Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

   Сучасній людині все більше доводиться сидіти без руху. На роботі ми сидимо, відпочинок у багатьох полягає в перегляді телевізора або за комп’ютером, хобі теж може бути пов’язано з малою рухливістю. Це не може пройти безслідно і здоров’я, а також фігура людини починають поступово погіршуватися. Але якщо невелику зайву вагу або просту малорухливість ще можна виправити, і при бажанні це досить легко, то більш серйозні проблеми, наприклад, поступове викривлення хребта, виправити дуже важко.

   Щоб уникнути таких проблем, потрібно стежити за здоров’ям. Хороший спосіб захистити свій хребет від різних неприємностей — придбати ортопедичний матрац. Але перед покупкою потрібно розібратися, якими вони є і чим відрізняються між собою. Адже якщо придбати неякісний виріб, то можна нашкодити здоров’ю.
Види ортопедичних матраців

   Всі матраци поділяються на дві великі категорії: безпружинні і пружинні. У першому варіанті виріб наповнюється спеціальними ущільнювачами, щоб вийшов досить жорсткий матрац. Наповнювачі тут можуть бути як природного, так і штучного походження.
До натуральних відносяться такі матеріали, як: шерсть, морські водорості, кора.
До штучних — поліуретан, меморіформ, спанбонд. Безпружинні матраци відрізняються високою вартістю. Але і ортопедичний ефект від них помітно краще.
Пружинні вироби також можуть бути досить різної жорсткості. Вони дешевше попереднього варіанту і також мають непоганий ортопедичний вплив. Перед тим, як вибрати матрац, бажано все-таки проконсультуватися з лікарем.
Критерії вибору матраца

   Купуючи ортопедичний матрац, потрібно приділити особливу увагу наступному:
1) вік людини, для якого він купується. Якщо покупка робиться для дітей, то потрібно вибирати більш жорсткі моделі. Вони будуть давати потрібний профілактичний ефект, при цьому не вносячи спотворень в розвиток дитини. Навіть при неспокійному сні на ньому майже неможливо отримати травму. Людям похилого ж віку рекомендуються варіанти зі зменшеною жорсткістю;
2) Вага людини. Для людей з невеликою вагою більш підходять жорсткі варіанти. Для тих у кого вага більше 70-90 кг кращими будуть м’які матраци.
Бажано, щоб матрац був двостороннім. Такий варіант буде не тільки більш корисним і зручним, але і зможе зберігати в ліжку приємну температуру.

сайт зроблено в adgrafics