Телефон гарячої лінії +38 (0382) 65-07-34

but vs
but ap
but up
but zs

   Більшість господарств, які вдаються до спалювання соломи, виправдовуються тим, що заорювання стерні та соломи є трудомістким і, до того ж, дорогим агрозаходом. Спалювання – це акт безгосподарності і свідомого розтрачання корисної енергії, наданої природою.

   Звертаємо Вашу увагу на те,що розпочався літ кукурурзяного стеблового метелика, який є небезпечним шкідником у посівах кукурудзи на зерно, проса, конопель, хмелю, інших товстостебельних культур.

                  Зернові, зернобобові культури та багаторічні трави          В посівах зернових колосових культур продовжується розвиток клопа шкідливої черепашки, елії гостроголової та інших клопів чисельність якого в осередках нараховується в межах 0,2 – 2 екз/м2. В посівах спостерігаються дорослі клопи, яйцекладки та личинки, переважно ІІ – ІІІ віків, які живляться переважно зерном що формується.

   Звертаємо Вашу увагу на те, що в посівах озимих та ярих зернових культур на окремих посівах проходить масове заселення хлібного жука-кузьки.

    Найбільш поширений і шкодочинний шкідник черешні і вишні - вишнева муха (Rhagoletis cerasi L.). Якщо проти неї не вжити жодних заходів, личинки шкідника можуть зіпсувати 50-60% врожаю, а в деяких випадках більше 90%. Пошкоджені плоди втрачають товарні і смакові якості, загнивають і стають непридатними для споживання.

Зернові, зернобобові культури та багаторічні трави    На озимих та ярих зернових колосових культурах під час колосіння, цвітіння рослин та наливу зерна розвиватимуться та шкодитимуть клопи шкідлива черепашка, гостроголовий, мавський.  

     Звертаемо Вашу увагу, що в період колосіння-повного достигання зернових колосових культур погодні умови (рясні дощі, температура (25-30С), відносна вологість (70-97%)) створюють ймовірну передумову для розвитку хвороб колоса, зокрема фузаріозу.

   Картопля – продукт харчування, без якого жителі багатьох країн навіть не уявляють свого існуваня, у кулінарних книгах записано сотні рецептів смачних картопляних страв.

Господарства України під час зберігання збіжжя щороку через шкідників, які пошкоджують зерно й зернову продукцію, втрачають від 5–10 до 30% зібраного зерна, істотно знижуються його харчові, фуражні та посівні якості.

Звертаємо Вашу увагу на те, що в плодових садах проходить літ яблуневої плодожерки І-го покоління. Відкладка яєць фітофагом спостерігатиметься за відсутністі опадів, вітру і температури не нижче 16о С у вечірні години. За суми ефективних температур 230оС (понад 10оС ) відроджуються їх гусениці.

сайт зроблено в adgrafics