Телефон гарячої лінії +38 (0382) 65-07-34

but vs
but ap
but up
but zs

За температури повітря +7-8 ºС  розпочинається розвиток комплексу шкідників саду (щитівки, попелиці, кліщі, медяниці, тощо), а за температури повітря  +12 – 14 ºС настає період початку їх активної шкодочинності. У цей період активізуються збудники хвороб саду, розпочинається ріст мохів та лишайників.Хорошим профілактичним заходом є обприскування дерев в період розпускання бруньок 3% розчином бордоської рідини – розчином мідного купоросу у вапняному молоці (300 г мідного купоросу і 330 г негашеного вапна на 10 л води).

За даними Департаменту агропрмислового розвитку, екології та природніх ресурсів Хмельницької ОДА   в області під урожай 2018 року всіма категоріями господарств посіяно озимих зернових культур на площі 229.7 тис.га , в тому числі 67 % в доброму стані, 30% в задовільному стані, 3 % в слабкому та зрідженому стані. Озимий ріпак посіяний на площі 59.1 тис.га - з них 72 % в доброму стані, 24 % в задовільненому, 4 % слабкому та зрідженому стані.

Фітосанітарна ситуація в агроценозах області визначатиметься  комплексом  агрокліматичних,  природних і господарських факторів,  вплив яких  позначиться на процесі регулювання чисельності шкідників та розвитку хвороб на господарсько - невідчутному рівні, що забезпечить сприятливий стан посівів.

За І квартал 2018 року Сектором контролю за регульованими цінами здійснено 1 позапланову перевірку суб’єкта господарювання за зверненням громадянина, під час перевірки встановлено порушення державної дисципліни цін.

З 04 квітня 2018 року в Україні запрацює нова система контролю.  Закон України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я і благополуччя тварин» № 2042-19  від 18.05.2017р. вступає в силу з 04.04.2018 року(далі Закон).

В зв’язку із набранням чинності 04.04.2018 року Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» Головним управлінням Держпродспоживслужби в Хмельницькій області 29 березня 2018 року проведено семінар-навчання на тему: «Застосування законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини». У навчанні прийняли участь спеціалісти Головного управління, начальники районних, міськрайонних та міського управлінь, заступники начальників –начальники відділів безпечності харчових продуктів і ветеринарної медицини та спеціалісти.

Хімчистка – заклад, який покликаний спрощувати нам життя і надавати якісні послуги. Утім, іноді ми залишаємося незадоволені її роботою. І невелика біда, якщо предметом розчарування є низький рівень сервісу, прострочений термін повернення речей чи непривітний персонал.

Відділ ринкового та метрологічного нагляду За звітний період проведено 2 планові виїзні перевірки у розповсюджувачів, згідно плану здійснення діяльності з ринкового нагляду на І квартал 2018 року. Проводиться робота над  позаплановими перевірками характеристик продукції за ланцюгом постачання, відповідно листів Держпродспоживслужби України. 

З 20 вересня 2017 р. набули чинності норми, що передбачають запровадження системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) для потужностей, які провадять діяльність з харчовими продуктами, у складі яких є неперероблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей). Виникає запитання: чи підпадають під їх дію заклади громадського харчування?

Квіти – неповторний дар природи. Їх безкінечне різноманіття, витончена гамма кольорів та аромату позитивно впливають на наші емоції та загальний психологічний стан. Людина, що ввібрала в себе красу природи, стає сильнішою та кращою.

сайт зроблено в adgrafics