Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs
but ap
but up
but zs

   Згідно із договором про Асоціацію з ЄС Україна має свої нормативно-технічні акти адаптувати до європейських регламентів.

   Основними відмінностями між гатунками молока є загальна бактеріальна забрудненість, кількість соматичних клітин та кислотність молока. На сьогодні в Україні розрізняють 4 гатунки молока. Відтак, екстра гатунок має мати загальну бактеріальну забрудненість до 100 тис./см3 , вищий гатунок — до 300 тис./см3, перший гатунок — до 500 тис./см3, другого сорту — до 3000 тис./см3. Взагалі потрібно відійти від поняття ґатунок молока, а оцінювати молоко згідно показників безпечності. І оцінювати безпечне молоко чи ні.

   27 червня 2018р. вступив в дію наказ №188 Національного органу стандартизації ДП «УкрНД НЦ», згідно якого з 01.01.2019 року набирає чинності державний стандарт ДСТУ 3662 : 2018 «Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови» — документ, який встановлює вимоги для молока ґатунків «екстра», «вищий» і «перший». Водночас, цим же наказом, скасовано національний стандарт ДСТУ 3662: 97 «Молоко коров’яче незбиране. Вимоги при закупівлі» в частині вимог до молока екстра, вищого та першого  ґатунків, а в частині вимог до молока другого ґатунку – стандарт буде діяти до 01.01.2020 року.
   ДСТУ 3662 : 2015 «Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови», який мав набрати чинність з 01.07.2018 року – скасовано.
   До 1 січня 2020 року заготівля молока переробними підприємствами для виготовлення харчових продуктів продовжуватиметься. З 1 січня 2020 року по 1 січня 2022 року таке молоко продовжуватиме закуплятися, однак вже для виготовлення не харчових продуктів.
   Наразі, немає заборони щодо закупівлі молока у населення переробними підприємствами.
   Підвищення якості молока від другого ґатунку до першого не вимагає значних витрат. Йдеться про дотримання гігієни персоналу і самих тварин. Персонал, задіяний у роботі з тваринами, повинен бути в чистому одязі, використовувати чисті рукавички, мити руки з милом або дезінфікувати їх. Для доїння потрібно застосовувати чисті ємності, бажано доїльний апарат або доїльну установку, які необхідно мити і дезінфікувати після кожного доїння. І звичайно, корови повинні підлягати ветеринарному огляду.

сайт зроблено в adgrafics