Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

За ініціативи Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області ТОВ «Хмельницьктестстандарт» проведено навчання – семінар на тему: «Розробка та впровадження систем управління безпечністю харчових продуктів на основі принципів НАССР». Участь у семінарі прийняли представники переробних підприємств області, державні інспектори районних, міськрайонних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області.

Опрацьовані наступні питання:

  • Історія виникнення системи НАССР. Принципи НАССР. Послідовність дій з розробки та впровадження системи НАССР.
  • Програми передумов системи НАССР приклади належної виробничої та гігієнічної практики.
  • Роль зовнішніх консультантів в розробці та впровадженні системи НАССР. Сертифікація системи НАССР
  • Зміни в законодавстві України стосовно безпечності харчових продуктів.
  • Обов’язки операторів ринку стосовно запровадження постійно діючих процедур, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках –НАССР
  • Виконання вимог харчового законодавства з впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР, вимоги законодавства та добровільних стандартів.

FHD1970

Наголошено на тому, що відповідно до ст. 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів»  оператори ринку зобов’язані розробляти, вводити в дію та застосовувати постійно діючі процедури, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів  та контролю у критичних точках.

FHD1973

З 20 вересня 2017 року Закон актуальний для потужностей, які провадять діяльність з харчовими продуктами, у складі яких є необроблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей),

з 20 вересня 2018 року для потужностей, які провадять діяльність з харчовими продуктами, у складі яких відсутні необроблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей),

з 20 вересня 2019 року для малих потужностей.

FHD1981

 

Статтею 64 Закону передбачено відповідальність операторів ринку за порушення законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів.

сайт зроблено в adgrafics