Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

   Як вибрати електрочайник? Здавалося б, купити чайник - така проста справа. Зазвичай покупець навіть не замислюється над тим, скільки різних функцій має цей предмет повсякденного побуту: «кип'ятить воду - і гаразд». Електрочайник виконує функції нагріву і кип'ятіння рідини, і має деякі модифікації, до яких відносяться термопоти.

Термопоти - це конструктивно з'єднані в одному корпусі, чайник і термос. Прилад нагріває воду до заданої температури та в автоматичному режимі підтримує її необхідний час.
Матеріал виготовлення
   Найпершим питанням, яким повинен задатися покупець при виборі електрочайника, це з якого матеріалу виготовлення вибрати цей побутовий прилад? Так, саме з цього ми і почнемо, з матеріалів. В основному, на ринку популярні три матеріали та їх модифікації і комбінування, це: пластмаса, метал і скло.
   Електрочайники з пластику
Пластмасові електричні чайники, найпопулярніші моделі серед усіх. Адже зараз, у вік пластика, це найоптимальніший матеріал, як за ціною, так і доступністю так і за характеристиками.
Які позитивні сторони пластика? По-перше, пластик довговічний, хоч з часом зовнішній вигляд псується більше, ніж в чайниках зі скла або металу. По-друге, такі чайники міцні, їх важко розбити і деформувати, якщо це не дешева підробка. По-третє, пластик, це унікальний матеріал для створення будь-якого дизайну. Пластикові електрочайники можуть бути будь-якої форми, кольору і фактури, тому вписати таку модель в інтер’єр кухні не складе труднощів. Це позитиви, але є і негативи. Самим основним є екологічність. Пластмаса сама по собі може вступати в реакцію з рідинами, а при нагріванні цей процес збільшується.
   Електрочайники з металу
   Далі про метал, за екологічною ознакою цей матеріал краще пластмаси. Щодо довговічності, то металеві моделі електрочайників прослужать довго, якщо не все життя (корпус точно вічний) і завжди при цьому будуть виглядати як нові. По міцності аналогічно, метал міцне рішення і розбити такий прилад буде важче пластмасових аналогів. Щодо дизайну, тут вибір невеликий, але існує, притому є комбінування, тобто металевий чайник буде покритий пластиком, що дасть ті ж переваги, що і в пластикових приладах.
Це всі позитиви, а зараз негативи, які є скрізь. По-перше, металеві електрочайники дуже гріються, що у випадку дітей, небезпечно. Хоча в пластиковій оболонці, такий чайник не дасть обпекти. По-друге, металеві чайники коштують дорожче, що для багатьох вагомий фактор. По-третє, метал важче пластика і цей чайник з водою буде важити 3 кілограми мінімум. Ще можна згадати, що якщо чайник весь в металі, то не видно рівня води. Коли присутній рівень, в металевих приладах, то він, з часом, може текти. Тому вибирати такі моделі на ринку, за низькою ціною, від невідомого виробника, не варто. Через різницю теплового розширення пластику та металу, підтікання дійсно можуть з’явитися, що і зустрічалося в деяких моделях навіть популярних фірм. По-четверте, металеві електрочайники мають підвищений рівень шуму під час роботи.
   Скляні електрочайники
Скло, як уже згадувалося, самий екологічний продукт, тому з цієї точки зору такі чайники ідеальні для здоров’я. За красою, скляні моделі теж дуже цікаві, але все ж це справа смаку. У підсумку позитивів безліч і краще сказати тільки про вади. Скляні чайники, як і метал, дуже нагріваються і об них можна обпектися. Також вони крихкі і їх легко розбити. Але якщо скляний чайник пристойно захищений в пластик, то ці два головних мінуса відпадають самі собою, залишаючи лише свої позитивні сторони. Єдине, що на ринку скляних електрочайників дуже мало і вибір тут зводиться всього до декількох моделей.
Нагрівальний елемент
   Ми підійшли до другого фактору – вибору на основі нагрівального елементу. Чайники на основі даного чинника існують двох типів: з відкритим і закритим нагрівальним елементом.
Найпопулярнішими в наш час є чайники із закритим нагрівальним елементом, по-іншому – диском. Переваги таких нагрівальних елементів беззаперечні, вони просто виконують добре свою роботу і крапка, тому ми відразу перейдемо до мінусів. Перший негатив електрочайників з закритою спіраллю, це підвищений рівень шуму. Другий негатив – вони дорожчі.
   Чайники з відкритим нагрівальним елементом або правильніше буде сказати з відкритою спіраллю, це менш успішний на ринку варіант електрочайників. Мінусів тут більше. По-перше, спіраль має неправильну форму і закриває собою дно, що не дає добре почистити прилад від накипу. По-друге, спіраль розташована на деякій висоті від дна, а значить, лише при великому об’ємі води вона буде закрита повністю, тобто включати його зі склянкою води протипоказано. Третій мінус таких електрочайників, тут трохи повільніше нагрівається вода, і все це через малу площу стикання води до металу.
Об’єм електрочайника
Електрочайники бувають різного об’єму, від 0.5 л. до 4 л., популярний об’єм – 1.5-2 л., що цілком достатньо і для великої родини. Об’єм 1.7-1.8 – ідеал, і таких чайників в магазинах безліч.
Потужність
   Більшість чайників мають потужність 2-2.5 кВт і цього достатньо. Пам’ятаємо, що від потужності залежить швидкість закипання, а швидкість, виробники в будь-якому випадку намагаються збільшити оптимально до максимуму. Різниця між закипанням електрочайників на 2 л. і потужністю 2 і 2.5 кВт невелика і гнатися за великими цифрами не варто. Ідеальне рішення, це потужність на 2-2.2 кВт, що і стоїть на більшості моделях з об’ємом 1.5-2 л.
Фільтри
   Коли вже визначилися з потужністю, об’ємом, матеріалом корпусу і типом нагрівального елементу майбутнього електрочайника, визначаємось з фільтрами. Це особливо важливо, якщо вода у вашому будинку не зовсім чиста.
Сучасні електрочайники бувають двох типів: з 1 або 2 фільтрами. Дуже рідко, що фільтрів взагалі ніяких не передбачено, такі чайники хіба що можна знайти на ринку за дуже-дуже низькою ціною. Один фільтр, який знаходиться в шийці і не допускає потрапляння накипу в чашки, завжди повинен бути присутнім. Другий фільтр, який очищає воду під час її потрапляння в чайник, це вже справа смаку. Моделі з подвійним фільтром набагато дорожчі.
Регулювання температури
   Найважливіші критерії для вибору електрочайника вже вказані, залишилися додаткові можливості. Наприклад, регулятор температури, який присутній на чайниках популярних марок.
Позитивів від такого регулятора потужності безліч, особливо для людей знають толк у хорошому чаї або для тих, у кого малі діти. Наприклад, потрібно нагодувати дитину, тут вам і режим для дитячого харчування, з температурою 60 градусів. Це дуже зручно і навіть економія електрики.
   Є чайники, які можуть підтримувати в собі температуру протягом декількох годин в потрібному режимі, що теж іноді буває корисним.

сайт зроблено в adgrafics