Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

   Ці речовини міцно влилися в наше повсякденне життя, стаючи необхідною її частиною. Вже неважливо, хто в будинку займається прибиранням, пранням та іншим клопотом із застосуванням побутової хімії, діє вона на всіх членів сім'ї. І замість чистоти ми платимо своїм здоров'ям...

   Експерти наполегливо рекомендують не користуватися дешевими засобами побутової хімії, оскільки вони можуть стати причиною найрізноманітніших захворювань: алергії, пухлин і навіть депресії... А деякі речовини, проникаючи в організм через шкіру, можуть порушити обмінні процеси. А повна стерильність лише ослаблює людський імунітет. Поговоримо далі про те, в чому «ховається» найбільша шкода побутової хімії
Пральні порошки
   Абсолютно неважливо як прати, вручну або машинкою-автоматом, все одно ми вже вдихаємо дрібні частки порошку. У свою чергу, вони потрапляють на слизисту оболонку дихальних шляхів і викликають алергію або запалення. А при ручному пранні, стикаючись зі шкірою, порошок відмінно потрапляє в кров крізь розпарені пори. Бавовна, шерсть, напівшерсть ще довгий час зберігають у собі порошок після прання. Коли купуєте порошок звертайте особливу увагу на вміст ПАРів і фосфатів, яких не повинно бути більше 5%. Особливо небезпечні підроблені порошки, де може міститися необмежена кількість шкідливих елементів. Це можна дуже просто перевірити. У порошка-підробки неякісна упаковка: витерта назва, висипається вміст. Практично у всіх справжніх порошків букви з назвою злегка видавлені. Також можна провести простий експеримент: наберіть по склянці води для кожного виду порошку, потім капніть по 3 краплі зеленки. Якісний порошок зробить розчин трохи слабкішим, якщо підробка, то нічого не змінитися. Рекомендується використовувати лише рідкі засоби або у формі пігулок.
Засоби для миття посуду
   Ні в якому разі не лийте миючий засіб на тарілку, можна лише крапнути декілька крапель на губку, і змивайте тарілку не менше 15 секунд. У рідких миючих засобах для посуду міститься найбільша кількість шкідливих ПАРів, тому варто мити посуд якісно або ж просто купити посудомийну машину.Для ручного миття посуду рекомендується використовувати засоби на основі натуральних жиророзчинних олій. І не варто забувати про звичайну соду, яка теж цілком може впоратися із забрудненнями.
Заcоби для догляду за пластиком, керамічними поверхнями і плитами
   Ці засоби містять особливо шкідливі феноли, крезоли, які викликають порушення роботи внутрішніх органів. Особливо вони впливають на роботу нирок, печінки, шлунку, також можуть викликати головні болі і запаморочення.
Недивно, що повітря на вулиці в 4 рази чистіше, ніж в наших квартирах, особливо після прибирання «домашнє» повітря відразу забруднюється в 7 разів! Якщо користуєтеся цими засобами обов'язково одягайте гумові рукавички, а після прибирання використовуйте засоби з натуральними інгредієнтами, наприклад з апельсином, виноградними кісточками, лимоном.
Можна скористатися більш безпечними методами прибирання — пісок, глина або рідке мило. Також добре підійде оцет - він видаляє плями і дезинфікує. Але після такого прибирання необхідно добре провітрити приміщення.
Миючі засоби для вікон і дзеркал
   Використання аерозолів подвоює шкоду хімічних речовин на організм людини. Наприклад, мікрочастка ізопропанолу характеризується як вибухонебезпечна отруйна речовина, яка може спалахнути навіть при температурі в 25 градусів.
Отже краще використовуйте рідкі речовини, замість аерозолів, і не забувайте про гумові рукавички. Також можна використовувати народні засоби, перевірені багатьма століттями: на 2 столових ложки соди додати 0,5 літри води. І користуйтеся головним правилом — ніколи не змішуйте різні побутові засоби, що може спровокувати різні хімічні реакції.

сайт зроблено в adgrafics