Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

За звітний період, відповідно секторального плану державного ринкового нагляду на 2018 рік, спеціалістами відділу проведено 1 планову виїзну перевірку характеристик засобів вимірювальної техніки, відповідно до Закону України "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції" та Закону України "Про загальну безпечність нехарчової продукції".

За результатами перевірок суб'єктам господарювання видано 4 Рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, з яких: 2 Рішення щодо усунення формальної невідповідності та 2 Рішення щодо тимчасової заборони надання продукції на ринку.

За результатами аналізу повідомлень суб'єктів господарювання про виконання ними Рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами, скасовано 4 Рішення.

За розповсюдження продукції, що не відповідає вимогам Технічного регламенту до суб'єкта господарювання застосовані штрафні санкції в сумі 9,350 тис. грн., відповідно Закону України "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції".

Проводиться поточна робота по позапланових заходах по ланцюгу постачання.

Проводиться поточна робота по позапланових заходах по ланцюгу постачання.

Відділ захисту споживачів

За звітний період отримано 15 звернень громадян, з них: 6  – письмових і 9 – усних. Окрім того, 12 споживачам надано усні консультації та роз’яснення щодо їх прав.

Із 15 розглянутих звернень громадян, 12 звернень за результатами розгляду вирішено (задоволені) на користь споживача.

Проведено 2 позапланові перевірки, про що складено відповідні документи.

Під час проведення перевірок застосовувалась відеофіксація.

Фітосанітарна безпека

Спеціалістами фітосанітарної безпеки за звітний період проведено фіто санітарний моніторинг на встановлення фітосанітарного стану сільськогосподарських культур на площі 5620 га.

Разом з тим, спеціалістами проводився збір та аналіз інформації:

  • про хід робіт із захисту рослин та забезпеченість засобами захисту рослин на осінній період 2018 року в господарствах області.

  • Проведений захист посівів від шкідливих організмів на площі  44,9 тис.га.

  • Закуплено засобів захисту рослин – 2,6 тонн.

  • щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;

  • щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур

  • орієнтовний щотижневий медіа-план діяльності управління;

Видано документів дозвільного характеру:

  • фітосанітарних сертифікатів –165екз.

  • карантинних сертифікатів–50екз.

Проведено інспектування та огляд:

  • транспортних засобів – 326 одиниць;

  • обстеження с/г угідь-10 га;

  • зерна,зерно продуктів –520 тонн;

  • продуктів харчування -1414тонн;

  • технічних, олійних та інших матеріалів –1931тонн;

  • лісоматеріалів  - 2676,91 м3;

  • пиломатеріалів  - 575,79;

  • пакувальної тари  з деревини –5535 одиниць;

  • свіжих овочів, фруктів – 70 тонн;

  • виробів з деревини–44 тонн;

  • інших об’єктів регулювання -232 тонн.

Відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

З метою моніторингу та удосконалення роботи, на виконання Доручення Державної служби Україна з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів підготовлено та подано звіт про обсяги реалізації насіння господарствами, занесеними до Державного реєстру суб'єктів насінництва та розсадництва на 2018 рік, що здійснюють свою виробничу діяльність на території області.

Спеціалістами відділу здійснюється моніторинг кількості придбаного насіння озимих культур, висіяного під урожай 2019 року; документальний супровід придбаних партій насіння; стан відведених насіннєвих ділянок озимих культур. На даний період часу з відведених насіннєвих ділянок 75 % знаходяться в відмінному та 25 % в доброму стані. Надавались консультації та рекомендації по насінництву сільськогосподарським підприємствам різних форм власності. Проведено інформаційно – роз’яснювальну роботу щодо незаконності введення в обіг насіння та садивного матеріалу без супроводу сертифікатів з розповсюдженням «Методичних рекомендації щодо придбання насіння сільськогосподарських культур» з 8 суб’єктами господарювання.

Суб’єктам господарювання  надавались консультації з питань очистки насіння, доведення його до посівних кондицій та роз’яснення щодо змін законодавстві при його визнанні.

Сектор реєстрації сільськогосподарської техніки

На обліку в Хмельницькій області знаходиться 44246 одиниць сільськогосподарської техніки.

За поточний період зареєстровано 60 одиниць техніки.

Знято з обліку 20 одиниць.

Відділ державного контролю

Спеціалістами відділу були опрацьовані та внесені до Державного реєстру потужностей операторів ринку, що здійснюють реалізацію харчової продукції 31 потужностей. Всього зареєстровано на території області 11599 потужностей.

За порушення встановлених законодавством гігієнічних вимог до виробництва молочної продукції згідно  Закону України №2042 «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин» оператора ринку притягнуто до адміністративної відповідальності на суму 22338 грн.  

Відділ безпечності харчових продуктів

Протягом тижня спеціалістами лабораторій ВСЕ на ринках в районах та містах області було проведено ветеринарно – санітарну експертизу туш ВРХ – 196 та свиней - 1005, інших видів тварин – 320, 2520 зразків молочних продуктів,  2920 зразків рослинної продукції, інших видів продукції – 2760. За результатами ВСЕ не допущено до реалізації 105 кг м’яса та субпродуктів по причині виявлення ехінококозу, метастронгільозу та стороннього запаху, 197 кг молочної продукції з причин механічного забруднення та фальсифікації, 123 кг рослинної продукції.

За порушення ветеринарно-санітарного законодавства на ринках завідуючими ЛВСЕ було притягнуто до адміністративної відповідальності 7 осіб.

За звітний період проведено 22 заходи державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів, з них:

  • 11 планових та 11 позапланових перевірки.

В рамках державного контролю проводились відбори харчових продуктів, які досліджувалися на показники безпеки Проводився відбір та доставка зразків рослин в рамках плану державного моніторингу.

За тиждень ідентифіковано та зареєстровано в Єдиному державному реєстрі тварин:

- 615 гол ВРХ;

- 283 гол. свиней, які утримуються в господарствах фізичних осіб

Відділ організації протиепізоотичної роботи

Працівниками відділу опрацьовано 2 запити щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин і птиці по території Хмельницької області.

Лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка, туберкульоз. Всього за тиждень  щеплено проти:

- сказу – 1254 голови,

- сибірки - 5293 голови,

- досліджено на туберкульоз – 2872 голови;

- досліджено на лейкоз – 5123 голови.

Протягом тижня в ході роз’яснювальної роботи з профілактики АЧС  проведено 5 сходів села, 3164 бесіди, роздано 1379 інформаційних матеріалів, розклеєно 567 листівок.

31 жовтня 2018 року за сприяння Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО), Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) та Асоціації "Свинарі України в м. Хмельницький проведено теоретичні симуляційні вправи з реагування ветеринарної служби на спалахи африканської чуми свиней. В навчанні взяли участь спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, начальники територіальних управлінь, директори лабораторій Держпродспоживслужби.

Взято участь в проведенні аудиту в установах державної ветеринарної медицини Шепетівського району.

Підготовлено матеріали щодо контролю якості проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин.

Ветеринарними фахівцями у складі 24 мобільних ветеринарно-поліцейських груп з початку року перевірено 2779 одиниць автотранспорту, за виявлені порушення 555 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, в т.ч. 24 за порушення при перевезенні риби.

Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства

За звітний період фахівцями управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонних, районних та міського управлінь проводиться робота з розгляду документів та з підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, розгляд та узгодження інструкцій на роботу с радіоактивними речовинами та іншими джерелами іонізуючого випромінювання. Розповсюджувались пам’ятки «Смертельне отруєння можна попередити», «Профілактика гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь».

Проведено:

  • 4 планових  та 57 комісійних  обстежень об’єктів. З них: 4 об’єктів централізованого водопостачання,  1 дитячого навчального закладу, 2 загальноосвітніх навчальних закладів,  5 об’єктів торгівлі, 10 - ресторанного господарства, 5 на медичну практику, 2- освітянську діяльність, 30 криниць громадського користування. У 53,6% обстежених об’єктів виявлені порушення санітарних норм і правил. Керівникам і відповідальним особам  надані пропозиції по усуненню виявлених недоліків.

  • нарада–семінар «Про підсумки діяльності відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби в Хмельницькій області за 9 міс. 2018 року та завдання на IV кв. 2018 року;

  • одноденне семінарське заняття з персоналом ДНЗ «Берізка» с. Вишнівчик на тему: «Санітарно-гігієнічні вимоги до закладів громадського харчування».

Взято участь:

  • в засідання архітектурно-містобудівної ради при відділі містобудування та архітектури облдержадміністрації по розгляду генеральних планів м. Славута і с. Солобківці Ярмолинецького району.

  • в 2 нарадах – семінарах для медичних працівників та працівників харчоблоків  навчальних закладів Дунаєвецької міської та селищної рад з питання «Щодо організації харчування в навчальних закладах з метою попередження спалахів ГКІ та харчових отруєнь серед дітей та персоналу» із виступами – «Епідемічна ситуація із сальмонельозу та його профілактика» ;

  • в засіданні комісії з проведення перевірки щодо організації харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти міста Нетішин;

  • в роботі позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій в м. Нетішин «Щодо інформування населення про наслідки спалаху в ДНЗ №6 «Райдуга» м. Нетішин»;

  • в роботі комісії адміністративно-комунальної інспекції Шепетівської міської ради: розглядалися питання розміщення вигребів, архітектурних прибудов, розміщення контейнерів для зберігання побутових відходів на територіях присадибних ділянок;

  • в нараді-семінарі при управлінні освіти Шепетівської РДА з медичними працівниками та кухарами навчальних закладів на тему «Вимоги санітарного законодавства при організації харчування дітей у навчальних закладах».

сайт зроблено в adgrafics