Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

За звітний період, відповідно секторального плану державного ринкового нагляду на 2018 рік, спеціалістами відділу проведено 2 планові виїзні перевірки характеристик машин електромеханічних побутових з умонтованим електродвигуном; інструментів ручних пневматичних, гідравлічних або з умонтованим електричним або неелектричним двигуном (дрилі, пили, газонокосарки та інша техніка для побутового використання), відповідно до Закону України "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції" та Закону України "Про загальну безпечність нехарчової продукції".

Посадовим особам ринкового нагляду, при проведенні планового заходу характеристик проводів ізольованих (включаючи емальовані чи анодовані), кабелів (включаючи коаксальні) та інших ізольованих електричних провідників, електричних ламп розжарення, в тому числі галогенових та освітлювальної апаратури у магазині "ВІЛЕН" в м.Кам'янець-Подільський Хмельницької області, відмовлено у наданні необхідних документів для здійснення своїх повноважень, особою, яка представилась суб'єктом господарювання, чим створено перешкоду. Для припинення дій, які перешкоджають здійсненню заходів ринкового нагляду та встановлення особи суб'єкта господарювання, спеціалісти відділу звернулись за допомогою до органу Національної поліції. За участю працівника Національної поліції було встановлено прізвище суб'єкта господарювання в магазині. За створення перешкод у проведенні перевірки, на суб'єкта господарювання  складено протокол про адміністративне правопорушення та буде притягнуто до адміністративної відповідальності, відповідно ст.187-37 Кодексу України про адміністративні правопорушення, з накладанням штрафу.

За результатами перевірок суб'єктам господарювання видано 4 Рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, з яких: 1 Рішення щодо усунення формальної невідповідності та 3 Рішення щодо тимчасової заборони надання продукції на ринку.

За результатами аналізу повідомлень суб'єктів господарювання про виконання ними Рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами, скасовано 8 Рішеннь.

Проводиться поточна робота по позапланових заходах по ланцюгу постачання.

Відділ захисту споживачів

         За звітний період відділом захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області              одержано 6 зверненнь громадян: 2 письмових і 4 усних. Крім того, згідно телефонного зв’язку 14 споживачам надані усні консультації та роз’яснення  щодо їх прав.

         Із 6 розглянутих звернень громадян, 6 зверненнь за результатами розгляду вирішені (задоволені) на користь споживачів.

         Проведено 2 позапланові перевірки, про що складено відповідні документи. В обох випадках при перевірках проводилось відеоспостереження. Для проведення перевірок проводились виїзди у м.Нетішин і м.Славуту,  однак на момент перевірок суб’єкти господарювання припинили свою діяльність.

        25.10.2018р. взято  участь у Міжнародному форумі “Реклама ХХІ сторіччя. Стандарт недискримінаційної реклами” у м.Київ.

Фітосанітарна безпека

Спеціалістами фітосанітарної безпеки за звітний період проведено фіто санітарний моніторинг на встановлення фітосанітарного стану  сільськогосподарських культур на площі 3405 га.

Разом з тим, спеціалістами проводився збір та аналіз інформації:

  • про хід робіт із захисту рослин та забезпеченність засобами захисту рослин на осінній період 2018 року в господарствах області.

  • Проведений захист посівів від шкідливих організмів на площі  25,0 тис.га.

  • Закуплено засобів захисту рослин – 6,4 тонн.

  • щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;

  • щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур

  • орієнтовний щотижневий медіа-план діяльності управління;

Видано документів дозвільного характеру:

  • фітосанітарних сертифікатів –204 екз.

  • карантинних сертифікатів–51 екз.

  • посвідчень про проходження спеціального навчання-4 екз;

  • допусків до роботи з пестицидами і агрохімікатами- 4 екз.

Проведено інспектування та огляд:

  • транспортних засобів – 489 одиниць;

  • зерна,зерно продуктів –3510 тонн;

  • насіння зернових,бобових-538 тонн;

  • продуктів харчування -2881 тонн;

  • технічних, олійних та інших матеріалів –2298тонн;

  • лісоматеріалів  -3965  м3;

  • пиломатеріалів  -561;

  • пакувальної тари  з деревини –701одиниць;

  • свіжих овочів, фруктів – 163 тонн;

  • виробів з деревини–68 тонн;

  • інших об’єктів регулювання -519 тонн.

Проведено 5 планових заходів державного контролю, складено 2 приписи порушення законодавства у сфері захисту рослин.

Відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

Узагальнено данні обсягів виробництва та  реалізації насіння під урожай 2019 суб’єктів насінництва та розсадництва, що здійснюють виробничу діяльність на території області. Підготовлено  інформаційний матеріал з рекомендаціями по зберіганню насіння сільськогосподарських культур.

Головними спеціалістами відділу здійснено  моніторинг стану догляду за насіннєвими ділянками озимих культур. Надавались рекомендації з питань  засипки, очистки та доведенні до посівних кондицій насіння ярих культур власного урожаю для подальшої його сертифікації. Проведено інформаційно – роз’яснювальну роботу щодо вимог законодавства в сфері насінництва та розсадництва і незаконності введення в обіг насіння та садивного матеріалу без супроводу сертифікатів з розповсюдженням «Методичних рекомендації щодо придбання насіння сільськогосподарських культур» з 8 суб’єктами господарювання.

Відділ державного контролю

Спеціалістами відділу були опрацьовані та внесені до Державного реєстру потужностей операторів ринку, що здійснюють реалізацію харчової продукції 31 потужностей. Всього зареєстровано на території області 11599 потужностей.

Надано погодження на експорт 4-х партій яєць курячих та однієї партії молочної продукції.  

Відділ безпечності харчових продуктів

Протягом тижня спеціалістами лабораторій ВСЕ на ринках в районах та містах області було проведено ветеринарно – санітарну експертизу туш ВРХ – 170 та свиней - 990, інших видів тварин – 365, 2484зразків молочних продуктів, 2980 зразків рослинної продукції, інших видів продукції – 2986. За результатами ВСЕ не допущено до реалізації 135 кг м’яса та субпродуктів по причині виявлення ехінококозу, метастронгільозу та стороннього запаху, 192 кг молочної продукції з причин механічного забруднення та фальсифікації, 116 кг рослинної продукції.

За порушення ветеринарно-санітарного законодавства на ринках завідуючими ЛВСЕ було притягнуто до адміністративної відповідальності 6 осіб.

За звітний період проведено 41 захід державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів, з них:

-14 планових та 30 позапланових перевірок.

В рамках державного контролю проводились відбори харчових продуктів, які досліджувалися на показники безпеки Проводився відбір та доставка зразків рослин в рамках плану державного моніторингу.

За тиждень ідентифіковано та зареєстровано в Єдиному державному реєстрі тварин:

  • 681 гол ВРХ;

  • 1288 гол. свиней, які утримуються в господарствах фізичних осіб.  

Відділ організації протиепізоотичної роботи

Працівниками відділу опрацьовано 1 запит щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин і птиці по території Хмельницької області.

Лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка, туберкульоз. Всього за тиждень  щеплено проти:

- сказу – 1108 голів,

- сибірки - 14497 голів,

- досліджено на туберкульоз – 1008 голів;

- досліджено на лейкоз – 2457 голів.

Протягом тижня в ході роз’яснювальної роботи з профілактики АЧС  проведено 10 сходів села, 1254 бесіди, роздано 614 інформаційних матеріалів, розклеєно 1721 листівку.

За рахунок коштів державного бюджету отримано вакцину проти Ньюкаслської хвороби птиці, проводиться її розподіл між установами державної ветеринарної медицини області. Проведено підготовку та взято участь в колегії Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області по підсумках роботи за 9 місяців 2018 року.

Взято участь у підготовці та проведенні семінару – навчанні на тему:  «Правила відбору патологічного матеріалу, крові, кормів та пересилання їх для лабораторного дослідження».

Підготовлено відповідь на депутатський запит. Також підготовлено лист з методичними рекомендаціями, розробленими членами Всеукраїнського громадського об’єднання «Спілка пасічників України» з питань правового регулювання галузі бджільництва та використання засобів захисту рослин.

На сайті відділу розміщено матеріали інформаційного характеру.

Проведено додатковий аналіз щодо виявлення, здачі РІД-позитивного поголів’я ВРХ, залишків таких тварин, та інших заходів з профілактики та ліквідації лейкозу.

Ветеринарними фахівцями у складі 24 мобільних ветеринарно-поліцейських груп з початку року перевірено 2666 одиниць автотранспорту, за виявлені порушення 543 особи притягнуто до адміністративної відповідальності, в т.ч. 24 за порушення при перевезенні риби.

        

Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства

Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області повідомляє,  що за звітний період проведено 8 планових та 2 позапланових перевірки, 41 комісійних обстежень об’єктів з них: 14 дитячих навчальних  закладів, 6 загальноосвітніх навчальних заклади, 5 об’єктів торгівлі, 18 криниць громадського користування; 5 сільських водопроводів; 2 звалища ТПВ; КП «Міськтепловодоенергія». Взято участь  в роботі  комісії по розгляду звернень громадян,  обстежень об’єктів для отримання ліцензій на медичну  діяльність.

25.10.2018 року відбулася нарада-семінар «Про підсумки діяльності фахівців міського, міськрайонних, районних відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби в Хмельницькій області за 9 місяців 2018 року та завдання на IV квартал 2018 року».

Фахівцями Шепетівського управління на протязі тижня взято участь в роботі комісії   адміністративно-комунальної інспекції Шепетівської міської ради, де розглядалися скарги на розміщення вигребів, архітектурних прибудов, розміщення контейнерів для зберігання побутових відходів на територіях присадибних ділянок.

      Працівниками управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонних, районних та міського управлінь проводиться робота з розгляду документів та з підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря,    погодження та розгляд двотижневих перспективних меню дитячих дошкільних та навчальних закладів.

сайт зроблено в adgrafics