Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

   Парасолька – важлива й незамінна річ, яка призначена захищати від дощу і снігу, в деяких випадках і від сильного сонця. Також парасолька – це прекрасний аксесуар, який підкреслює індивідуальний стиль свого власника, тому вибираючи парасольку потрібно звертати свою увагу на багато деталей: якість, практичність, дизайн, колір та інше.

   Фахівці радять при виборі парасольки, в першу чергу, звернути увагу на її конструкцію. Виділяють дві конструкції парасольок: парасолька-тростина і парасолька, що складається.
Парасолька-тростина – цей виріб більш надійний, завдяки простій конструкції. Купол міцний та жорсткий, а також дозволяє воді стікати швидко і тому висихає скоріше. Головним недоліком таких парасольок є те, що вони досить громіздкі і незручні.
   Парасолька, що складається – каркас цих виробів можна зменшити удвічі, втричі та навіть уп’ятеро разів. Такі моделі парасольок є найбільш популярними. Ці парасольки можна досить зручно носити у жіночій сумочці. Однак найбільший недолік складних парасольок в тому, що вони можуть легко зламатися. Велика кількість деталей збільшує вірогідність виникнення несправності виробу.
   Сучасні парасолі дуже легкі, проте вони не завжди є міцними. Безпосередньо на міцність парасольки впливають якість і кількість шпиць, а також якість тканини купола парасольки.
   Самими неміцними є шпиці і ручки з алюмінію, більш міцними - зі сплаву скловолокна та алюмінію. А найміцнішими парасолями є парасолі з системою «проти вітру» - в ньому шпиці складаються наполовину з алюмінію з титановим покриттям, а кінці шпиць - з м'якого пластику, але досить міцного.
В   ибираючи парасолю, дуже важливо з якої тканини зшита парасоля. Найпоширеніша тканина для парасольок - це нейлон, оскільки тканина дешева, але при цьому груба і досить міцна. Поліестер виглядає набагато витонченіше, але поліестер з бавовною є більш міцною тканиною для парасольки. Відрізнити поліестер легко можна по переплетенню тканини, оскільки малюнок зроблено з різнокольорових ниток. Однак сама міцна тканина для парасольки - це епонж, вона схожа на плащову тканину. І вода на куполі з епонжа не вбирається, а краплями скочується вниз. Цією ж особливістю володіє також тканина з тефлоновим просоченням.
   Щоб парасолька служила довше, її обов'язково сушити після дощу необхідно в закритому стані, а не у відритому - щоб тканина парасольки не розтягувалася і таким чином не псувалася.

   Отже, після того, як обрали парасольку її потрібно перевірити, щоб пересвідчитися в якості. Обов’язково кілька разів відкрийте і закрийте парасольку, щоб переконатися в працездатності механізму. Механізм не має заїдати.
Злегка погойдайте парасольку. Стержень повинен бути міцно зафіксований, щоб шпиці не рухалися. Також перевірте кріплення шпиць до тканини купола. Матеріал повинен бути не просто пришитий у кількох місцях по шву, а ще й зафіксований пластиковими ковпачками.
   Перевірте натяг тканини парасольки. Тканина на парасолі-тростині повинна бути туго натягнута, а у складних парасольок, навпаки слабше. Тим не менш, провисати тканина ні в якому разі не повинна.
Шпиці повинні бути однакової довжини і утворювати купол правильної форми. При різких рухах шпиці повинні залишатися нерухомими. Кріпляться шпиці жолобком вгору, а не вниз, тоді купол парасольки не буде вивертатися вітром.
   Перевірте ковпачок на маківці парасольки, він повинен бути міцно зафіксований. У парасольки-тростини кінчики шпиць повинні бути закріплені спеціальними ковпачками, щоб запобігти їх чіпляння за сторонні предмети.
При виборі дитячої парасольки, зверніть увагу на її безпеку. Так, кінці шпиць повинні бути закриті пластмасовими наконечниками, а верхівка парасольки не повинна бути загостреною. Фіксатор дитячої парасольки виготовляється з пластмаси, щоб не прищемити дитині пальчики.

сайт зроблено в adgrafics