Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

За звітний період, відповідно до секторального плану державного ринкового нагляду на 2018 рік та плану здійснення діяльності з ринкового нагляду на ІІІ квартал 2018 року, спеціалістами відділу проведено 2 планові виїзні перевірки характеристик мийних засобів для прання або чищення, які містять поверхнево-активні речовини та характеристик електричного та електронного обладнання: - кухонної техніки (для збереження продуктів, для механічної та термічної обробки, для приготування кави, чаю, напоїв тощо); -техніки для використання в побуті (пральні машини, холодильні прилади, праски, телевізори тощо, відповідно до Закону України "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції" та Закону України "Про загальну безпечність нехарчової продукції".

Проводиться поточна робота по позапланових заходах за ланцюгом постачання, відповідно доручень Департаменту захисту споживачів ГУ Держпродспоживслужби України.

За результатами перевірок суб'єктам господарювання видано 6 Рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, з яких: 3 Рішення щодо усунення формальної невідповідності та 3 Рішення щодо тимчасової заборони надання продукції на ринку.

За результатами аналізу повідомлень суб'єктів господарювання про виконання ними Рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами, скасовано 5 Рішень.

За розповсюдження та введення в обіг продукції, що не відповідає встановленим вимогам Технічних регламентів до суб'єктів господарювання застосовані штрафні санкції в сумі 13,6 тис.грн., відповідно до Закону України "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції".

При проведенні планових заходів застосовувалась відеофіксація.

Відділ захисту споживачів

За звітний період отримано 11 звернень громадян, з них: 7  – письмових і 4 – усних. Окрім того, 12 споживачам надано усні консультації та роз’яснення щодо їх прав.

Із 11 розглянутих звернень громадян, 6 звернень за результатами розгляду вирішено (задоволені) на користь споживача, повернуто кошти на загальну суму – 9,350 тис. грн.

Проведено 3 позапланових перевірк, про що складено відповідні документи.

Під час проведення перевірок застосовувалась відеофіксація.

Фітосанітарна безпека

Спеціалістами фітосанітарної безпеки за звітний період проведено фіто санітарний моніторинг на встановлення фітосанітарного стану  сільськогосподарських культур на площі 5567,79 га.

Разом з тим, спеціалістами проводився збір та аналіз інформації:

  • про хід робіт із захисту рослин та забезпеченність засобами захисту рослин на осінній період 2018 року в господарствах області.

  • Проведений захист посівів від шкідливих організмів на площі  27,8 тис.га.

  • Закуплено засобів захисту рослин – 11,2 тонн.

  • щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;

  • щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур

  • орієнтовний щотижневий медіа-план діяльності управління;

Видано документів дозвільного характеру:

  • фітосанітарних сертифікатів –146 екз.

  • карантинних сертифікатів–41 екз.

  • посвідчень про проходження спеціального навчання-12 екз;

  • допусків до роботи з пестицидами і агрохімікатами- 12 екз.

Проведено інспектування та огляд:

  • транспортних засобів – 274 одиниць;

  • обстеження с/г угідь-378,8 га;

  • обстеження посівів с/г культур-189  га;

  • зерна,зерно продуктів –3522 тонн;

  • насіння зернових,бобових-123 тонн;

  • продуктів харчування -203 тонн;

  • технічних, олійних та інших матеріалів –894тонн;

  • лісоматеріалів  - 2843,9 м3;

  • пиломатеріалів  - 445,6;

  • пакувальної тари  з деревини –701одиниць;

  • свіжих овочів, фруктів – 163 тонн;

  • виробів з деревини–68 тонн;

  • інших об’єктів регулювання -232 тонн.

Проведено 5 планових заходів державного контролю, виявлено 4 порушення законодавства у сфері захисту рослин, складено 4 приписи щодо усунення порушень. Проведено відеофіксацію у 4 перевірках, та 1 відмова на камеру під час перевірки.

Відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

Проведено інформаційно – роз’яснювальну роботу щодо вимог законодавства в сфері насінництва та розсадництва і незаконності введення в обіг насіння та садивного матеріалу без супроводу сертифікатів з розповсюдженням «Методичних рекомендації щодо придбання насіння сільськогосподарських культур» з 9 суб’єктами господарювання.

На офіційний сайт ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області підготовлено рекомендаційний матеріал «Суб’єктам насінництва: відведення насінницьких ділянок озимих культур».

Проводилась робота з підготовки до оцінювання результатів службової діяльності державних службовців відділу контролю в сфері насінництва та розсадництва області у 2018 році.

Надавалась консультативна допомога суб’єктам господарювання області щодо проведення сортозаміни та сортооновлення‚ придбання насіння сільськогосподарських культур‚ застосування норм і положень чинного законодавства України.

Відділ державного контролю

Спеціалістами відділу були опрацьовані та внесені до Державного реєстру потужностей операторів ринку, що здійснюють реалізацію харчової продукції 74 потужностей. Всього зареєстровано на території області 11468 потужність.

Надано погодження на експорт 3-ох партій яєць курячих та однієї партії молочної продукції.  

Відділ безпечності харчових продуктів

Протягом тижня спеціалістами лабораторій ВСЕ на ринках в районах та містах області було проведено ветеринарно – санітарну експертизу туш ВРХ – 220 та свиней - 1100, інших видів тварин – 450, 2940 зразків молочних продуктів, 3200 зразків рослинної продукції, інших видів продукції – 2700. За результатами ВСЕ не допущено до реалізації 150 кг м’яса та субпродуктів по причині виявлення ехінококозу, метастронгільозу та стороннього запаху, 200 кг молочної продукції з причин механічного забруднення та фальсифікації, 120 кг рослинної продукції.

За порушення ветеринарно-санітарного законодавства на ринках завідуючими ЛВСЕ було притягнуто до адміністративної відповідальності 5 осіб.

За звітний період проведено 19 заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів, з них:

-4 планових та 15 позапланових перевірки.

В рамках державного контролю проводились відбори харчових продуктів, які досліджувалися на показники безпеки Проводився відбір та доставка зразків рослин в рамках плану державного моніторингу.

За тиждень ідентифіковано та зареєстровано в Єдиному державному реєстрі тварин:

  • 413 гол ВРХ;

  • 12 гол. ДРХ;

  • 508 гол. свиней, які утримуються в господарствах фізичних осіб.  

Відділ організації протиепізоотичної роботи

Працівниками відділу опрацьовано 4 запити щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин і птиці по території Хмельницької області, видано 1 довідку щодо епізоотичного благополуччя області для здійснення експортних операцій.

Лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка, туберкульоз. Всього за тиждень  щеплено проти:

- сказу – 19567 голів,

- сибірки - 21401 голову,

- класичної чуми свиней – 7898 голів,

- досліджено на туберкульоз – 6755 голів.

Протягом тижня в ході роз’яснювальної роботи з профілактики АЧС  проведено 4012 бесід, роздано 2212 інформаційних матеріалів, розклеєно 203 листівки, в пресі надруковано 2 статті.

За рахунок коштів державного бюджету отримано вакцину проти сказу, проводиться її розподіл між установами державної ветеринарної медицини області.

Взято участь у Всеукраїнському семінарі з профілактики  хвороб риб.

На сайті відділу розміщено матеріали інформаційного характеру.

Посилено заходи з профілактики сибірки.

Ветеринарними фахівцями у складі 24 мобільних ветеринарно-поліцейських груп з початку року перевірено 2528 одиниць автотранспорту, за виявлені порушення 487 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, в т.ч. 24 за порушення при перевезенні риби.

Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства

За звітний період проведено 4 планових та 4 позапланових перевірки, 35 комісійних обстежень об’єктів, з них: 6 дитячих навчальних закладів, 3 загальноосвітніх навчальних заклади, 2 об’єктів торгівлі, 30 криниць громадського користування та 2 сільських водопроводи. Взято участь в роботі комісії з розгляду звернень громадян, обстежень об’єктів для отримання ліцензій на медичну діяльність.

В області зареєстровано спалах ГКІ в м. Нетішин в дошкільному навчальному закладі № 6 «Райдуга». Працівники Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області здійснили позапланову перевірку закладу, з метою з’ясування причин та умов, що могли призвести до виникнення та поширення інфекційного захворювання. Результати проведеної перевірки встановили порушення вимог законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів. За результатами позапланового заходу державного нагляду (контролю) підготовлені розпорядчі документи.

Фахівцями управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонних, районних та міського управлінь проводиться робота з розгляду документів та з підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, погодження та розгляд двотижневих перспективних меню дитячих дошкільних та навчальних закладів.

Працівники відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Старокостянтинівського району взяли участь в засіданні ради з питань безпечної життєдіяльності населення при Старокостянтинівській міській раді.

сайт зроблено в adgrafics